Innovatieve geveloplossingen

Artikel delen

Er is een grote behoefte aan betaalbare woningen die snel gebouwd worden. Daarnaast zijn er veel woningen die op korte termijn moeten worden gerenoveerd om aan de milieueisen te voldoen. Innovatieve geveloplossingen spelen een belangrijke rol voor prefab-gevelelementen, om deze snel te kunnen produceren én om ze duurzaam en energie-efficiënt te maken. Alsecco biedt ruim 60 jaar geveloplossingen en producten voor de bouw, waaronder minerale steenstrips. Deze zijn ideaal om als gevelbekleding in te zetten, voor bijvoorbeeld wandplaten, schoorstenen en andere (prefab)gevelelementen. Met de introductie van Armatop Boost 2C, de verspuitbare minerale lijmmortel van Alsecco, kunnen steenstrips gerobotiseerd worden aangebracht en dragen wij bij aan het versnellen van het prefab bouwproces.

Renovatie 99 woningen De Maten Raalte

Nieuwbouw & renovatie

Prefab-gevelelementen kunnen zowel bij nieuwbouw als ook bij renovatie worden toegepast. Door bij bestaande bouw de buitenschil duurzaam te renoveren en te isoleren met prefab-gevelelementen, stijgt het wooncomfort van de bewoners bij lagere woonlasten en nemen de onderhoudskosten over de totale exploitatieperiode voor de eigenaar van de woning af. Met gevelelementen, afgewerkt met minerale– of keramische steenstrips, kunt u een complete voor- of achtergevel van een woning in één dag vervangen.

In het geval van renovatie worden de prefab-gevelelementen compleet met gevelafwerking en kozijnen geplaatst en aan het binnenblad of de bestaande buitenschil verankerd. Door deze bouwmethode kunnen de bewoners in de woning blijven tijdens de verbouwing. Zo blijft de overlast voor de bewoners tot een minimum beperkt en zijn de woningen snel weer te gebruiken.

Alsecco heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de prefab markt en diverse projecten succesvol afgerond. Zo werken wij samen met diverse prefab-bouwers die wij voorzien van gevelisolatie en gevelafwerkingen, zoals volledige isolatiesystemen, maar ook steenstrips en sierpleister. Daarnaast zijn wij ook de kennispartner bij complexere opdrachten. Zo denken wij onder andere mee over het ontwerp en metselverbanden.

Verspuitbare Armatop Boost 2C

Minerale steenstrips

Verspuitbare Armatop Boost 2C

Minerale steenstrips bieden voor uw gevelproject, nieuwbouw of renovatie, eindeloze designmogelijkheden. Die veelzijdigheid is te danken aan de natuurlijke baksteenuitstraling, maar ook aan het feit dat de strips licht van gewicht en flexibel toepasbaar zijn. Gemaakt van de hoogste kwaliteit natuurlijke grondstoffen, vormen de steenstrips een basis voor een fraaie en duurzame gevel. Praktisch ieder formaat baksteen en iedere kleur is te reproduceren in de vorm van steenstrips. Doordat het uiterlijk vrijwel niet te onderscheiden is van conventionele baksteen, kunt u met Alsecco elke bestaande gevel tot in detail reconstrueren. Daarnaast zijn de strips uitermate geschikt om bijvoorbeeld een schouw of nis in huis te accentueren. De steenstrips zijn verkrijgbaar in ieder formaat (tot 135 x 300 mm), in elke kleurstelling en alle gangbare metselverbanden. De minerale steenstrips hebben een lange onderhoudsinterval, vallen in brandklasse A, zijn kleurvast en UV-bestendig en zijn uitermate geschikt om toe te passen op gevelisolatiesystemen.

Verspuitbare lijmmortel

Met de introductie van Armatop Boost 2C kunnen minerale en keramische steenstrips gerobotiseerd worden aangebracht, waardoor het prefab bouwproces van gevelelementen enorm wordt versneld. Armatop Boost 2C is een twee-componenten minerale verspuitbare lijmmortel met een gestuurde afbindtijd voor zowel minerale als keramische steenstrips. Omdat het product uit 2 componenten bestaat kun je door een specifieke samenstelling de afbindtijd sturen. Je kunt hem namelijk door middel van het meer of minder toevoegen van 1 van de componenten, de afbindtijd verlengen of verkorten. Dit is essentieel in verband met de handelingen en routing in het assemblageproces.

Ervaring tot nu toe

Al langere tijd proefde Alsecco een behoefte in de markt voor een verspuitbare lijmmortel voor zowel minerale als keramische steenstrips. Deze vraag werd neergelegd  bij moederbedrijf DAW in Duitsland. Door goed te luisteren naar de specifieke wensen uit de markt en regelmatig af te stemmen met de R&D-afdeling in Duitsland ontstond Armatop Boost 2C. Een voordeel van de toepassing van minerale steenstrips is verder dat je niet hoeft na te voegen, wat veel tijd scheelt in het applicatieproces. Armatop Boost 2C is hiermee uitermate geschikt voor het gerobotiseerd aanbrengen van steenstrips, waardoor razendsnel een enorm aantal steenstrips per dag kan worden aangebracht in tegenstelling tot handmatig aanbrengen. Alsecco is trots om op deze manier haar steentje te hebben bijgedragen aan de innovatie binnen de prefab bouwwereld.

Bent u op zoek naar een partner voor uw prefab project of heeft u vragen over gevelafwerkingen, neem dan contact met Alsecco op via www.alsecco.nl. Op onze site kunt u ook diverse brochures downloaden zoals Energetische Verbetering, waarin u meer komt te weten over het verduurzamen van woningen en gebouwen.

Alsecco
www.alsecco.nl