Voordeuren waar bewoners blij van worden

Artikel delen

Voor het renovatieproject Oosterparkwijk in Groningen heeft Weekamp Deuren 230 moderne geïsoleerde deuren in een authentieke uitstraling geleverd. Woningcorporatie De Huismeesters dacht in eerste instantie aan geïsoleerde voordeuren in een wat simpeler uitvoering met één raampje. Maar toen de bewoners aangaven dat zij waarde hechten aan hun karakteristieke deuren vol met sierlijsten, details en verschillend aantal ruitjes, is in samenspraak met aannemer Nijhuis Noord gekozen voor het fraaie beeld van vroeger.

Rayonmanager Arjan Nijenhuis van Weekamp Deuren: “Wij kunnen met ons Renotrack®️ concept de aannemer en opdrachtgever volledig ontzorgen. Dit concept omvat een 10-stappenplan, van professioneel projectadvies tot bewonerscommunicatie, van inmeten tot ontwerp met alle maatwerkdetailleringen, van productie tot montage en van nazorg tot garantie op de deuren. Normaliter gaat het om de industriële productie van gangbare deuren, zeker als je het over de huursector hebt, maar ook deze specials voor de Oosterparkwijk zijn prima industrieel te vervaardigen. Uiteraard moet je aanpassingen doen in je productielijn, maar met freeswerk, vullijsten en andere detailleringen konden wij deze maatwerkdeuren vervaardigen. In dit geval gaat het om geïsoleerde TriComfort® deuren met driepuntssloten. Moderne deuren met de looks van vroeger. We hebben vier verschillende uitvoeringen gemaakt, die duidelijk één architectuurfamilie weergeven.”

Inmiddels zijn alle 230 voordeuren gemonteerd in het bestaande kozijn. Als aanvullende opdracht levert Weekamp Deuren nog enkele nieuwe achterdeuren en bergingsdeuren. “De bewoners zijn heel blij met het resultaat. De voordeur is toch de plek waar je binnenkomt, gasten ontvangt en die het beeld van je woning voor een groot deel bepaalt. Je moet een compliment naar de woningcorporatie maken, omdat met wat extra budget het architectuurbeeld van deze wijk in Groningen extra krachtig is geworden; in elk geval geen eentonig beeld zoals in veel volkswijken. Het was geen beschermd stadsgezicht en toch is gekozen een hoogwaardige uitstraling. Procesmatig en technisch hebben wij als Weekamp Deuren daar een doeltreffend antwoord op.”

Weekamp Deuren
www.weekampdeuren.nl