Hout behouden in plaats van vervangen?

Artikel delen

Repair Care staat voor totaaloplossingen in duurzaam houtherstel en -onderhoud. In meer dan 30 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een totaalleverancier van duurzame oplossingen voor onderhoud en reparatie. Velen kennen het bedrijf van kwalitatieve reparatieproducten, maar ze doen meer.

Bewust omgaan met bronnen

hout bebhouden

Woningbouwverenigingen, beleggers van onroerend goed en andere gebouwenbeheerders beseffen inmiddels goed dat we houtwerk moeten koesteren. Zeker in vergelijking met pvc heeft hout als grondstof voor kozijnen belangrijke pluspunten, zowel voor het milieu als de portemonnee. Zo kost de productie van een kunststof kozijn acht keer meer energie dan de productie van datzelfde venster van hout. Pvc is bovendien amper te recyclen en bevat stoffen die bij verbranding – en dus bij verwijdering van een kunststof kozijn – erg schadelijk zijn voor het milieu. Daar komt nog bij dat houten vensters vaak goedkoper zijn.

De visie van Repair Care:

 ‘A world where we preserve building materials in the most innovative way’.

De duurzaamheid van Repair Care zit in de kwaliteit van hun producten. Goed materiaal bewijst op de lange termijn zijn eigen duurzaamheid. Met de reparatieproducten wist het bedrijf al tienduizenden tonnen hout te sparen. Want waarom zou je een compleet kozijn vervangen als slechts een klein deel ervan is aangetast?

Onderzoek heeft uitgewezen dat gemiddeld 95% van een kozijn met houtrotschade in goede staat is en dus niet weggegooid hoeft te worden. Behouden in plaats van vervangen is dan ook al jarenlang het motto van Repair Care. En gelukkig ook van, een nog steeds groeiend aantal, andere bedrijven. Repair Care ziet het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om bewust met het milieu om te gaan.

Dry flex sf

Over Repair Care

Jaarlijks worden meer dan tweeduizend vakmensen opgeleid in het behandelen van houtrot en -schade in Nederland, Engeland en Duitsland. Ook in projectbegeleiding zet Repair Care de toon. Dankzij specialisatie weet het bedrijf faalkosten daadwerkelijk terug te dringen en dat zorgt voor (financiële) grip op projecten. Of het nu gaat om traditioneel aanbestede opdrachten of RGVO. Initiatieven voor ketenintegratie worden dan ook ondersteund. Maximale duurzaamheid voor een betaalbare prijs is tenslotte alleen haalbaar via goede samenwerking. Het bedrijf is een vertrouwde samenwerkingspartner voor woningcorporaties.

“Velen kennen ons van onze hoogwaardige producten, maar we doen meer. We leiden jaar­lijks in Nederland zo’n duizend mensen op en zijn ook gespecialiseerd in verregaande projectbegeleiding. Samen met een zeer gemotiveerd team van professionals zijn we dagelijks bezig met het bedenken van duurzame innovaties.”

– Jos van den Berg

Algemeen directeur Repair Care

 

DRY FLEX® SF nu in twee kokers

Gewend om met de DRY FLEX® SF 2-IN-1 te werken? Voorlopig is deze reparatieplamuur van Repair Care alleen verkrijgbaar in twee losse kokers.

Leveringsuitdagingen

repair careDe 2-in-1-koker van de DRY FLEX® SF is vanwege leveringsuitdagingen momenteel niet beschikbaar. Gelukkig heeft het bedrijf een uitstekend alternatief: het systeem met dubbele kokers, dat ook bij veel andere producten van het merk de standaard is. Hierbij zitten de A- en B-component in een aparte koker.

Voordelen twee kokers

Qua werkwijze verandert er niets, de verwerking verloopt exact hetzelfde. Je werkt alleen met een ander doseerpistool. Verder biedt het dubbele-kokersysteem een aantal interessante voordelen. Met name de lagere kosten: met twee kokers ben je goedkoper uit, je besparing is zo’n 10%. Ook krijg je meer product. In plaats van één koker van 180 ml, gebruik je nu 100 + 200 ml. Oftewel: minder wisselen in het doseerpistool en minder snel misgrijpen. Daarnaast is het gebruik makkelijk, dankzij het EASY•Q™ high performance doseerpistool.

Duo-doseerpistool nu met 50% korting

doseerpistoolHet EASY•Q™ high performance doseerpistool leent zich voor de DRY FLEX® SF, maar ook voor veel andere producten van Repair Care. Bij aankoop profiteer je nu van een zeer aantrekkelijke korting van 50% op de normale prijs. De actie loopt tot de DRY FLEX® SF 2-IN-1 weer leverbaar is.

DRY FLEX® SF

DRY FLEX® SF is te gebruiken voor de volgende doeleinden:

  • Het plamuren en repareren van kleine gebreken in hout;
  • Het vullen van spijker- en schroefgaten;
  • Kleine herstellingen waarbij de schade niet ontstaan is door spanningen in de ondergrond;
  • Het snel plamuren van kleine oneffenheden in reeds uitgevoerde reparaties.

Repair Care
www.repair-care.nl
Standnummer E.101