Aluminium: de duurzame vervanger bij renovatie

Artikel delen

Meilof Riks bv neemt de zorg voor daken en gevels graag uit handen door levering én montage van hun producten. De prefab aluminium dak- en gevelproducten van het bedrijf dragen bij aan de vernieuwing van de uitstraling van een gebouw, verhelpen isolatieproblemen en dragen bij aan een hoger energielabel. “Een belangrijk onderdeel bij renovatie is het aanpakken van de buitenschil. Het oplossen van een koudebrug is een veel voorkomende vraag”, vertelt Erwin Kiewiet, verkoopdirecteur van Meilof Riks. “Onze aluminium goten zijn uitstekende vervangers van de oude, veelal zinken goten. Ze zijn prefab, licht van gewicht en snel leverbaar in lange lengtes. Daarnaast kunnen we meerdere producten leveren die het probleem van koudebrug kunnen oplossen, zoals een aluminium dubbelwandige dakrand of gevelband.”

meilof riks

meilof riksMet deze mogelijkheden draait Meilof Riks regelmatig mee in renovatieprojecten als co-maker. De firma is dan vanaf het eerste moment betrokken bij het project en deelt haar jarenlange ervaring om samen het mooiste eindresultaat te bereiken. Kiewiet vertelt: “We hebben veel producten, kennen de mogelijkheden, de voordelen en de charmes. Hierdoor komen we vaak met verrassende oplossingen.” De korte levertijd is in de renovatie een belangrijk voordeel. Alle aluminium producten worden in eigen beheer ontwikkeld – van engineering tot montage – en met eigen materieel aangeleverd en gemonteerd op de bouwplaats. Desgewenst kan het bedrijf demontage en aanvullende werkzaamheden van de bestaande goot verzorgen. Onze onderhoudsarme aluminium producten passen bij iedere bouwstijl, zowel bij het behouden van de authentieke uitstraling als bij het moderniseren ervan.

Naast de aluminium bouwproducten levert Meilof Riks de lichtgewicht Cassettevloer 6.2 en de SL Combinatievloer, waarin de betonnen vloerliggers zijn vervangen door staal met pur. Voordelen van de vloerliggers zijn dat ze op maat gemaakt, duurzaam en eenvoudig te leggen zijn. Kiewiet: “Meilof Riks produceert de vloerdelen voor Havebo. De machines voor de bewerking van het staal hadden we al in huis. Ze worden nu alleen intensiever gebruikt. Ze worden toegepast in renovatieprojecten.”

meilof riksNaast renovatieprojecten zijn de aluminium bouwproducten ook uitermate geschikt voor woningbouw en utiliteitsbouw. Het bedrijf heeft alle disciplines in huis voor de productie en montage van maatwerk aluminium dak- en gevelproducten voor de zakelijke markt: verkoop, meedenken in het voortraject, werkvoorbereiding, productie en montage. Meilof Riks onderscheidt zich door de aluminium bouwproducten in lengtes tot wel 16 meter. Hiermee bedient het bedrijf onder meer woningcorporaties, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, architecten en vastgoedbeheerders.

Van 17-19 mei staat Meilof Riks, net zoals voorgaande edities, weer op de Renovatiebeurs in de Brabanthallen Den Bosch. Kom voor meer informatie langs bij stand E063.

Meilof Riks
www.meilofriks.nl