Aluminium: de duurzame vervanger bij renovatie?

Artikel delen

Meilof Riks bv is veelzijdig betrokken bij renovatieprojecten. “Een belangrijk onderdeel bij renovatie is het aanpakken van de buitenschil. Het oplossen van een koudebrug is een veel voorkomende vraag”, vertelt Erwin Kiewiet, verkoopdirecteur van Meilof Riks. “Onze aluminium goten zijn uitstekende vervangers van de oude, veelal zinken goten. Ze zijn prefab, licht van gewicht en snel leverbaar in lange lengtes. Daarnaast kunnen we meerdere producten leveren die het probleem van koudebrug kunnen oplossen, zoals een aluminium dubbelwandige dakrand of gevelband.”

meilof riksMet deze mogelijkheden draait Meilof Riks regelmatig mee in renovatieprojecten als co-maker. De firma is dan vanaf het eerste moment betrokken bij het project en deelt haar jarenlange ervaring om samen het mooiste eindresultaat te bereiken Kiewiet vertelt: “We hebben veel producten, kennen de mogelijkheden, de voordelen en de charmes. Hierdoor komen we vaak met verrassende oplossingen.” De korte levertijd is in de renovatie een belangrijk voordeel. Alle aluminium producten worden in eigen beheer ontwikkeld – van engineering tot montage – en met eigen materieel aangeleverd en gemonteerd op de bouwplaats.

koudebruggen

Naast de aluminium bouwproducten levert Meilof Riks de lichtgewicht Cassettevloer 6.2 en de SL Combinatievloer, waarin de betonnen vloerliggers zijn vervangen door staal met pur. De voordelen  van de vloerliggers zijn: op maat gemaakt, duurzaam en eenvoudig te leggen. Kiewiet: “Meilof Riks produceert de vloerdelen voor Havebo Groep. De machines voor de bewerking van het staal hadden we al in huis. Ze worden nu alleen intensiever gebruikt. Ze worden toegepast in renovatieprojecten.”

Meilof Riks
www.meilofriks.nl