Zonnepanelen en duurzame dakbedekking voor op de daken

Artikel delen

Vanaf 2025 wil het kabinet zonnepanelen verplichten op nieuwe gebouwen. Het gaat om gebouwen met een dak waarvan het oppervlakte groter is dan 250 m2. Dit zijn werk gerelateerde gebouwen waaronder: winkels, fabrieken en andere bedrijven (NOS, 2022). Derbigum kan het juiste product aanbieden, met het No Roof To Waste-concept, wat staat voor duurzaamheid en circulariteit van platte daken.

Tennishal

Derbigum biedt een ruim assortiment aan duurzame dakbedekking. Door het recyclen van oude dakbedekking van sloopdaken, snijresten en productieresten worden nieuwe producten geproduceerd, waaronder de Derbigum NT en de Derbicoat NT.

Reductie CO2-uitstoot

Zonnepanelen en duurzame dakbedekking heeft een gezamenlijk doel, namelijk het reduceren van de CO2-uitstoot! Ook kunnen zonnepanelen na een lange levensduur gerecycled worden om nieuwe zonnepanelen mee te maken. Op deze manier zijn zowel de duurzame dakbedekking van Derbigum als de zonnepanelen recyclebaar.

Oplossing

De Derbicoat NT met toepassing van gerecyclede bitumen is met haar gecombineerde inlage een sterke onderlaag. De Derbicolor FR White als toplaag heeft een bewezen duurzaamheid van meer dan 40 jaar. De met witte leislag afgewerkte dakbaan reflecteert het zonlicht en neemt weinig warmte op waardoor een verkoelend effect ontstaat.

“Een koeler dak heeft een positief effect voor de zonnepanelen. Een zonnepaneel functioneert beter met een lagere temperatuur dan bij extreme hitte”, aldus John Poppelaars, directeur Derbigum Nederland.

Duurzaam resultaat creëer je samen. De oplossing tussen zonnepanelen en duurzame dakbedekking ligt dan ook erg voor de hand.

Derbigum
www.derbigum.nl