Snelle badkamerrenovatie met BOKI Combiboard

Artikel delen

De renovatie van een badkamer is traditioneel het werkterrein van verschillende specialisten. Nadat de sloper het oude tegelwerk heeft verwijderd, kan de betonboorder de sleuven hakken waarna de loodgieter de leidingen kan verleggen. Vervolgens kan de stukadoor wanden en vloeren egaliseren waarna uiteindelijk de tegelzetter aan de slag kan. “Met ons BOKI Combiboard kun je eenvoudig enkele stappen in dit traject overslaan. Dat scheelt veel werk en tijd.”

Badkamer

WandFons Hendriksen, Sales Manager van Kiwitz benadrukt dat het regelmatig gebeurt dat een van de schakels in deze renovatieketen tijdens het werk uitvalt of vertraging heeft. “De tegelzetter moet dan op zijn voorgangers wachten voordat hij kan beginnen met tegelen. Met ons nieuwe BOKI Combiboard hoeft dat niet meer. De plaat kan direct op de bestaande wand verlijmd worden, waarna de tegels er op kunnen.”

Het BOKI board is 3cm dik. “Die ruimte is voldoende om de leidingen voor warm en koud water door te voeren. Die zitten er dan ook standaard in, net als de zadelaansluiting voor een mengkraan. De leidingen kunnen op vloerniveau eenvoudig gekoppeld worden via een kliksysteem. Daarvoor is geen installateur nodig, met een speciale tang kan de tegelzetter dit goed zelf doen. Ook dat werkt snel.”

Onderin de plaat zit een brede wandafvoer. Dankzij het vliesdoek dat op de overgang van de wand naar de vloer wordt aangebracht, ontstaat een gegarandeerd waterdichte douche.

badkamerwand

Kortom een aantal grote voordelen:

  • Eenvoudige montage
  • Tijdwinst op de totale bouwtijd
  • Gegarandeerd waterdicht
  • Minder geluidsoverlast en stofontwikkeling

Kiwitz
www.kiwitz.nl