Saint-Gobain Training Center vergroot vakmanschap

Artikel delen

‘Laat mij doen en ik zal onthouden’. Met dit motto in het achterhoofd worden in de Saint-Gobain Training Centra in Eindhoven en Raamsdonkveer trainingen gegeven. Het doel: optimaal gebruik maken van de Saint-Gobain producten en een goed eindresultaat. De trainingen zijn erop gericht om zoveel mogelijk zelf te doen en ervaren.

Deelnemers aan de slag in het Saint-Gobain Training Center. Linksachter is Ashmied Ozir aan het werk.

“Als een verwerker een fout maakt met bijvoorbeeld stucwerk, tegellijm of egalisatie, dan wordt er vaak onterecht naar het product gewezen. Daarom willen wij ZZP’ers en aannemers, maar ook verkopers van de bouwmaterialenhandel én doe-het-zelf, trainingen geven. Daarbij leert men hoe je het beste resultaat kunt bereiken”, zegt André Dorst, Coördinator opleidingen Saint-Gobain Weber Beamix & Strikolith. Hij heeft er net weer een training ‘Vloeren’ opzitten, een paar dagen later volgen nog ‘Metselen’ en vervolgens ‘Tegelen’.

Het Saint-Gobain Training Center geeft een breed scala aan trainingen, die uiteraard allemaal een relatie hebben met de producten van het bedrijf. Zo zijn er trainingen op het gebied van gevels (zoals metselen), stucwerk, vloeren (dekvloeren, egaliseren, designafwerkingen, enzovoort), tegelen, waterdichting en buitengevelisolatie. André: “Deelnemers leren niet alleen hoe ze producten juist moeten verwerken, maar ze maken ook kennis met het uitgebreide assortiment van onder andere Weber Beamix en Strikolith. Voor verkopers bij de bouwmaterialenhandel en doe-het-zelf is een training ideaal om hun klanten gericht advies te kunnen geven.”

Praktijk én theorie

“In onze Training Centra zijn de oefenplekken zo ingericht dat we iedere training kunnen aanpassen aan de wensen van de klant”, zegt André. “Daarnaast beschikken we over theorieruimtes, waar we de theoretische grondslag overbrengen. Naast het bestaande assortiment maken we onze gasten ook bekend met innovaties. Indien gewenst kun je tijdens een trainingsdag zelfs een bezoek brengen aan onze fabriek. Tijdens de rondleiding van ongeveer een uur gunnen wij je een kijkje in de keuken van Weber Beamix of Strikolith.”

Praktijkervaring

Ashmied Ozir is aangesloten bij De Klussenier en volgt via deze beroepsorganisatie de drie trainingen Vloeren, Metselen en Tegelen bij het Saint Gobain Training Center. Hij heeft als werkgebied Den Haag, Wateringen, Scheveningen en omgeving en klanten kunnen voor vrijwel alle werkzaamheden bij hem terecht. “Denk bijvoorbeeld aan het renoveren van een badkamer en toilet of het plaatsen van een gehele nieuwe keuken. Maar ook voor elektrotechnische werkzaamheden zoals het plaatsen van een groepenkast of het installeren van domotica draai ik mijn hand niet om”, aldus Ashmied.

“Ik wil vooral meer kennis vergaren via de trainingen en het contact met de fabrikant is ook belangrijk. Als er problemen zijn, wil ik snel contact kunnen leggen met bijvoorbeeld een adviseur. Ik werk veel met Weber Beamix. Het zijn goede producten, maar dan moet je ze wel goed verwerken. Ik ben nu bezig met een ‘doe-het-zelf’ vloer waar ze pastalijm op aangebracht hebben. Maar pastalijm is niet geschikt voor het tegelen van vloeren. Dan moet je dus eerst zorgen voor een goede ondergrond, want ik ga niet tegelen op rommel. De basis moet goed zijn, anders kun je geen garantie geven. Op de training is daar veel aandacht voor.”

Vloeibare zandcementvloer kwam ook aan bod. “Daar heb ik jaren geleden problemen mee gehad, doordat ik niet over het juiste gereedschap beschikte. Bij de training heb je dat wel en dan gaat het goed.” Ashmied is in ieder geval tevreden over de trainingen: “Je mag ook zelf dingen uitproberen. En je kunt ervaringen uitwisselen. Dat werkt heel prettig!”

Kennismaking met alle producten van Weber Beamix.

Open Badges

Na het afronden van een e-learning of open training krijgt de deelnemer een ‘open badge’. Dit is een digitale erkenning van deelname aan een training. Hierin wordt beschreven welke kennis verwacht mag worden na deelname. André: “Een open badge kun je bewaren in een digitaal paspoort en delen op bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn. Ook is deze eenvoudig op de smartphone te tonen. Een dergelijke badge wordt wereldwijd steeds vaker gebruikt en erkend door scholen en bedrijven ter vervanging van een papieren certificaat.”

 

Training op maat

Weber Beamix en Strikolith bieden verschillende trainingsvormen aan. Zo organiseren ze jaarlijks verschillende open trainingen waar iedereen zich voor kan inschrijven. Op www.weberbeamix.nl/training-center kun je deze trainingen en de bijbehorende data terugvinden.

Wil je toch liever een training op maat? Dat is ook mogelijk. Kies je voor een ochtendtraining of juist een middag/avond programma? Of ben je op zoek naar een meerdaagse opleiding? Bijna alles is mogelijk. De trainingen zijn compleet verzorgd. Koffie, thee, fris en een lunch of een warme maaltijd zijn bij de training inbegrepen.

Ook online worden diverse cursussen aangeboden. Van een korte, productgerichte training over Weber Vloeibare zandcement, tot uitgebreide, technische trainingen waarin we je alles leren over bijvoorbeeld de gevel, vloeren of tegelen.

Weber Beamix
www.weberbeamix.nl