Gietvloeren steeds populairder in bedrijfshal

Artikel delen

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte vloer voor in je bedrijfshal, dan is een gietvloer een goede keuze. Ondanks het feit dat de gietvloer prijs een stuk hoger ligt, dan veel andere type vloeren, heb je hier op lange termijn tal van voordelen van. Allereerst heb je als ondernemer veel minder onderhoudskosten, waardoor je je geld kunt investeren in andere zaken om te groei van je bedrijf te kunnen bespoedigen. Om je een idee te geven welke voordelen een gietvloer jouw bedrijfshal kan bieden, hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Perfect voor grote oppervlakte

vloerDe meeste bedrijfshallen hebben een flinke oppervlakte. Des te handiger dus om te kiezen voor een gietvloer. Niet alleen wordt het veel sneller gelegd, maar scheelt het je ook flink in prijs. Een gietvloer betonlook voor 500 vierkante meter, is namelijk per vierkante meter goedkoper, dan wanneer je een gietvloer nodig hebt voor een kleiner oppervlak. Het lagen leggen van zo’n vloer is een tijdrovende klus. Deze vloeren worden namelijk opgebouwd uit verschillende lagen en uiteindelijk afgewerkt met een toplaag. Deze toplaag zorgt ervoor dat de vloer niet beschadigd raakt, waardoor je vooral in bijvoorbeeld een showroom veel langer plezier hebt van je vloer. Dus ben jij op zoek naar een nieuwe vloer, denk dan eens aan een gietvloer.

Weinig tot geen onderhoud

Je kunt je voorstellen dat wanneer je een showroom hebt van 500 vierkante meter en deze is voorzien van een houtenvloer, je genoodzaakt zult zijn om deze te moeten stofzuigen. Kies je voor een gietvloer, dan kan dit een stuk sneller. Zo kun je gebruikmaken van een speciale bezem, die een stuk breder is dan een reguliere bezem zoals we deze thuis kennen. Daarbij komt ook dat de vloer langer mooi blijft, omdat de toplaag op iedere gewenste sterkte kan worden aangebracht. Stel je hebt een magazijn waar ook heftruck rijden, dan is het wel prettig dat je vloer niet zo snel krast. Mocht de vloer toch aan vervanging toe zijn, dan hoef je alleen de toplaag af te schuren en een nieuwe toplaag aan te brengen.

Markering eenvoudig aan te brengen

De juiste markering is in een magazijn onmisbaar. Naast de looppaden, is het ook belangrijk om aan te geven waar bijvoorbeeld pallets moeten komen te staan. Kies je voor een gietvloer, dan weet je zeker dat je deze eenvoudig kunt aanbrengen. Vooral een grijze gietvloer gecombineerd met gele strepen, zorgt ervoor dat iedereen alles kan zien. Het fijne aan deze vloeren, is dat ze ook waterdicht zijn, dus ook in de kleedruimtes, waar wordt gedoucht kun je deze vloeren laten doorlopen. De douchegoot gietvloer kan er ook eenvoudig in worden verwerkt, zodat je niet bang hoeft te zijn dat het water alle kanten op kan lopen. Alles bij elkaar is dit de perfect vloer voor ieder magazijn. Het maakt daarbij niet uit of je een showroom hebt waar je ook klanten ontvangt of dat je alleen beschikt over een magazijn waar de vloer tegen een flink stootje moet kunnen.