Renovatie huurwoningen Ymere levert extra woningen op

Artikel delen

Het einde van de bouwvakantie betekende in Amsterdam Geuzenveld het startsein voor de renovatie van 144 woningen aan het Hof van Descartes in opdracht van Ymere. Vanaf 1 september is Dura Vermeer al bezig en worden de woningen flink onder handen genomen. Dat is hard nodig om de bewoners straks een comfortabel en energiezuinig huis te bieden.

Bron: Dura Vermeer

Woningen aan het Hof van Descartes

“Bijzonder aan dit project”, vertelt Maurits van Klaveren van Ymere, “is dat we extra 34 woningen gaan toevoegen. In totaal worden 30 zolderbergingen omgebouwd tot woningen.” Die worden verhuurd met een jongerencontract. Jongeren uit de gezinnen die er nu wonen krijgen daarbij voorrang. Daarnaast bouwt Dura Vermeer vier garageboxen om tot woningen. Deze worden met voorrang aangeboden aan mensen van 65 jaar en ouder of met een medische indicatie.

Gasloos

Emelien Schut van Dura Vermeer licht de renovatiewerkzaamheden toe: “De woningen worden volledig gasloos. Ze krijgen een nieuwe badkamer, keuken en toilet. Er komen nieuwe kozijnen met HR++ glas, mechanische ventilatie en plafonds met geluidsisolatie. Verder doen we ook veel aan de veiligheid. De openbare binnentuinen worden afgesloten, er komen nieuwe sloten en halofoons, elektra wordt vernieuwd en asbest verwijderd.”

Inrichting woning

Impact

Voor de bewoners heeft deze verbouwing nogal wat impact. Zowel de binnen- als de buitenkant van de woningen pakken we aan. Sander Albinus van Ymere, die contact heeft met de bewoners, legt uit: “De huurders kunnen niet in hun woning blijven. Het is daarom heel belangrijk dat we goede afspraken maken met hen. Een deel van de bewoners gaat naar een tijdelijk onderkomen, een wisselwoning. Andere bewoners hebben ergens anders een nieuwe woning gevonden. Natuurlijk helpen we ze daarbij.”