Kierdichting aan ramen en deuren actueler dan ooit

Artikel delen

In 2030 moeten bestaande woningen 25 tot 30% minder energie verbruiken. Daarnaast zijn de energieprijzen enorm gestegen. Adequate afdichting van kieren rondom ramen en deuren helpt direct om energie te besparen. En om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ellen profielen introduceert daarom een aantal nieuwe tochtprofielen die bijdragen aan een groter afdichtingsbereik en een betere luchtdichting.

Elton

De ARP+ is een opbouwprofiel voor montage in de dag, met verbeterde afdichtings- en  isolatiewaarden. Ideaal voor de toepassing op buitendeuren en -ramen vanwege het geanodiseerde aluminium. De ARP+ heeft classificatie volgens NEN EN 12365: W31143.

Een opbouwprofiel dat naadloos kieren dicht en ook onafgewerkte kozijnen bedekt? Dat is de ANB16. Voorzien van een soepele siliconenlip voor een kierafdichting van 6 tot 13 mm en een lage sluitweerstand van de deur.  De ANB16 heeft classificatie volgens NEN EN 12365: W54172.

De AIB 3N XL is de inbouwoplossing bij tochtende voordeuren, maar kan ook voor achterdeuren en ramen gebruikt worden. De soepele lip van duurzaam siliconen heeft een afdichtingsbereik tot 13 mm en heeft tevens een lage sluitweerstand. De AIB 3N XL heeft classificatie volgens NEN EN 12365: W54177.

Naast uitstekend afdichtende in- en opbouwprofielen heeft Ellen ook een aantal renovatiekaders van duurzaam siliconen. De 1201 SCF wordt toegepast bij ramen en deuren met 12mm kophoogte, de 1501 SCF bij ramen en deuren met 15mm kophoogte. De producten worden geleverd op handzame 25 meter rollen inclusief handige snijhulp. De 1201 SCF en 1501 SCF hebben classificatie volgens NEN EN 12365: W54177.

Elton
www.elton.nl