Nieuw: naast 2 en 3 meter, nu ook dakladders van 1 meter in het assortiment van Solide

Artikel delen

Daarmee wordt het nog makkelijker om een gewenste afstand op een dak met een dakladder te overbruggen. Of het nu gaat om reparaties aan dakpannen, schilder- of onderhoudswerk aan een dakkapel of het schoonmaken van zonnepanelen. Bovendien voorkomt een dakladder dat pannen, leien of riet niet door de voeten van de dakwerker worden geraakt. En omdat de ladder is voorzien van speciale houten profielen worden, kan een dak niet beschadigen.

Hoe werkt het?

ladder tegen een dakMet de standaard aanwezige koppelstukken worden de afzonderlijke ladders met elkaar verbonden om de gewenste afstand te overbruggen. Het is mogelijk om met behulp van de NKH Nokhaak de ladder bovenaan het dak te bevestigen. Door de speciale constructie kan de ladder op 3 verschillende afstanden aan de Nokhaak bevestigd worden.

Mischa Bos, Sales Manager van Solide: “We hebben bij de ontwikkeling van deze dakladder goed geluisterd naar de adviezen van dakwerkers. De werking van de ladder is uiterst praktisch. De ladderelementen van 1, 2 en 3 meter zijn te koppelen tot iedere gewenste daklengte. Die vallen in één vlak en je hebt dus geen hinderlijke doordrukpunten op het dak zoals bij een gewone uitschuifladder. De Nokhaak is eenvoudig te monteren. Bijzonder is dat je de hele lengte makkelijk over het dak schuift en dan in z’n geheel kunt omdraaien om de Nokhaak te verankeren. En dat zonder torsieproblemen. Ons product is daarin uniek.”

Veilig

ladder op een dak De dakladder van Solide is bezig aan een grote opmars, ziet Mischa Bos. “In Nederland zijn de hellende dakvormen in principe gelijk en de ladder is geschikt voor dakpannen, leien en rietbedekking. De maximale dakhelling is 45 graden. Onze dakladder sluit daar naadloos op aan. De ladders zijn gemaakt van aluminium, daardoor licht in gewicht, duurzaam, roesten niet en zijn veilig. Bovendien heb je er weinig onkosten aan omdat het lang mee gaat. En dan geven we ook nog eens 10 jaar productgarantie.”

Solide
www.solide.com