Nauwkeurig grootformaat keramische platen snijden?

Artikel delen

Met het vernieuwde snijsysteem Slab Cutter G3 van Rubi Benelux kunnen nauwkeurig grootformaat keramische platen worden gesneden. De G3 geleiders zijn gemaakt van aluminium, om het gewicht van het hele gereedschap te verminderen.

Snijssyteem voor keramische platen

Het exclusieve ontwerp voorkomt dat het G3 snijmechanisme onbedoeld uit de geleiders komt en verbetert het bevestigingssysteem tussen de geleiders dankzij het snelkoppelingssysteem. Elke Slab Cutter bevat 3 G3 geleiders waarmee je stukken tot 320 cm kunt snijden. Deze capaciteit kan worden verhoogd met steeds 110 cm per extra G3 geleider.

In elke G3 geleider zijn twee bevestigingszuignappen geïntegreerd. Deze zuignappen hebben een ‘anti-marking’ rubberen basis waarmee je op lichtgekleurde materialen kunt werken zonder sporen na te laten.

De verbeterde snijwagen oefent een grotere snijkracht uit en is toch zeer licht omdat hij, net als de G3 geleiders, bestaat uit aluminium. Daarbij loopt hij dankzij de horizontale lagers zeer soepel en precies over deze geleiders. De ‘soft-grip’ handgreep zorgt voor ergonomie en comfort voor de gebruiker.

De Slab Cutter is uitgerust met een Ø 22 mm Extreme snijwieltje dat geschikt is voor de bewerking van materialen met ruwe en gestructureerde oppervlakken, en materialen met gladde of gepolijste afwerkingen.

Elke Slab Cutter omvat drie G3 geleiders, een handsnijder en een Slab tang met de mogelijkheid voor het breken van materialen tot 10 mm. De Slab tang heeft een dubbele functie: tang voor materialen tot 6 mm en breker voor materialen tot 10 mm. Het ontwerp en de dubbele functie van de Slab tang maken het mogelijk te breken met minimale inspanning van de gebruiker.

Rubi Benelux
www.rubi.com