Laagtemperatuur vloerverwarming: de ideale combinatie met een warmtepomp

Artikel delen

Van oudsher kennen we allemaal traditionele vloerverwarming die zich kenmerkt door de woorden dik en traag. En de installatie van deze dikke en trage systemen is vaak niet tijdsefficiënt toch? Zeker niet als er nog een zandcement dekvloer overheen moet. Daarbij zijn dit soort systemen bij renovatieprojecten niet toepasbaar. Dit moet beter, sneller en efficiënter kunnen. Uit deze innovatieve gedachten zijn onze vloerverwarmings- en koelingssystemen SpeeTile en SpeeTherm ontstaan. De nieuwe generatie verwarmingssystemen die een efficiënte installatie met een toekomstbestendig oogpunt combineert.

Laagtemperatuur vloer- en muurverwarming

Snel geleverd snel gelegd

WARP Systems is producent en leverancier van laagtemperatuur, watergedragen vloerverwarmingssystemen die door professionals zelf geïnstalleerd kunnen worden. Het eenvoudige SpeeTile en SpeeTherm systeem van WARP Systems zijn de nieuwe generatie watergedragen laagtemperatuur verwarming. Deze systemen dragen bij aan het toekomstbeeld waarbij woningen van het gas af gaan. Koelen is mogelijk in combinatie met een warmtepomp Heeft de klant nu nog een CV-Ketel en wil deze later pas over naar een warmtepomp? Geen probleem. Het systeem is nu al geschikt voor de toekomst. We bieden zowel een natbouw systeem als een droogbouw systeem. Ontvang binnen 1 werkdag een offerte en na bestelling binnen 3 dagen de materialen.

Het SpeeTile natbouw systeem

Het SpeeTile systeem van WARP Systems bezit eigenschappen die zowel voordelen voor de eindgebruiker als voor jou als installateur biedt. Zo heeft het watergedragen systeem een minimale opbouwhoogte van 15mm met een gewicht van 30kg/m² inclusief egalisatiemortel. Door de lage opbouwhoogte is deze in veel situaties geschikt en het lichte gewicht maakt dat de installatie eenvoudiger is. Verder is het unieke klik-breek-schuif systeem een professionele innovatie, waardoor vooraf meten en terplekken snijden nooit meer nodig is. Hierbij is het SpeeTile systeem ook geschikt voor wanden en plafonds. Handig voor de eindgebruiker: het SpeeTile systeem bespaard aangesloten op zowel een CV-ketel als warmtepomp energie en reageert actief en snel op warmtevraag.

opbouw vloerverwarming

Het SpeeTherm droogbouw systeem

Het SpeeTherm systeem van WARP Systems combineert een minimale opbouwhoogte van 15mm met isolatie, lichtgewicht en snelheid. Door het gewicht van slecht 3kg/m² is het systeem niet alleen eenvoudig te installeren, maar biedt ook mogelijkheden voor houten ondervloeren. Zelfs als deze niet stabiel maar wel vlak zijn. Het SpeeTherm systeem bestaat uit EPS platen, AluTherm lamellen voor de warmtespreiding en SpeeTube verwarmingsbuis. Het systeem bespaard aangesloten op zowel een CV-ketel als warmtepomp energie en reageert actief en snel op warmtevraag.

Fijn voor de eindgebruiker

VloerverwarmingZelfs met een houten ondervloer is het mogelijk om radiatoren uit huis te laten verdwijnen, want beide systemen zijn geschikt als hoofdverwarming. Nieuw is ook de snelheid waarop het systeem reageert: veel sneller dan de traditionele systemen die dieper onder de afwerkvloer liggen. Waar voorheen dag en nacht de vloerverwarming aanstond door de langzame opwarmtijd duurt dit bij WARP Systems slechts 30-45 minuten.

Laagtemperatuur vloerverwarming met een warmtepomp

Iedereen moet uiteindelijk zijn woning of bedrijfspand toekomstbestendig verwarmen en koelen. Hier komt WARP Systems in beeld. Zoals bekend is de COP van een warmtepomp lineair gekoppeld aan de temperatuur van het water. De systemen van WARP Systems hebben een lage opbouwhoogte en liggen dicht bij de oppervlakte. Hierdoor kan de watertemperatuur van een warmtepomp lager worden ingesteld wat meer rendement oplevert. Dus een lagere opbouwhoogte, een lager water temperatuur en meer rendement.

De extra voordelen van WARP Systems

Voor professionals gaat WARP Systems nog een stapje verder. Zo biedt het bedrijf een compleet pakket met alle materialen die je nodig hebt indien dit gewenst is. Ook biedt het bedrijf een stort service aan, hebben ze speciale SpeeTools ontwikkeld voor een professionele installatie en bieden ze de optie aan om een legplan in te tekenen.

Warp Systems
www.warp-systems.nl/