Het meest vergeten onderdeel tijdens verduurzaming

Artikel delen

In een gemiddeld project worden de daken, gevels en kruipruimten van huizen geïsoleerd. Er gaan nieuwe geïsoleerde kozijnen en deuren met HR++ of triple glas in. De draaiende delen hebben veelal dubbele kierdichtingen. Helemaal geweldig. Vervolgens zaagt men een gat in de deur of kozijn om een brievenbus te monteren. Een enorm warmtelek tot gevolg.

Geïsoleerde Brievenbus

TRIM Trading zag het probleem van dit warmtelek en tocht door de brievenbus en heeft 6 jaar geleden de Homebox brievenbus op de markt gebracht. De Homebox is voorzien van 2 kleppen met kierdichtingen. Daarnaast is de buitenste klep geïsoleerd door middel van hoogwaardig isolatiemateriaal.

Hierdoor is de Homebox tochtvrij, kierdicht en isolerend (U-waarde = 1,23 W/m2 .K en Qv;10-waarde 0,00006665 dm3.s-1, luchtdichtheidsklasse 3). Daarnaast is de Homebox ook nog eens geluiddempend. De geluidsisolatie van de brievenbus is Dn,e,w = 56dB.

Deze eigenschappen dragen bij aan het comfort van de bewoner.

Uitstraling

Het strakke design van de Homebox zorgt voor een tijdloze en moderne uitstraling. De buitenklep is gemaakt van hoogwaardig gerecycled geborsteld aluminium en de kokerconstructie is vervaardigd uit ABS kunststof. Alles is gerecycled of recyclebaar. De Homebox is in meerdere kleuren leverbaar.

Bevestiging

De Homebox is zowel horizontaal als verticaal te monteren. Door de verschuifbare kokerconstructie heeft de Homebox een bereik van 38mm tot en met 70mm en met schachtverlenger tot 100mm. De Homebox wordt compleet geleverd met het benodigde bevestigingsmateriaal.

TRIM Trading
www.hmbx.nl
Stand 1.C080