“Metalen keuken is uitkomst voor renovatiemarkt”

Artikel delen

Met een kant-en-klare metalen keuken die snel en eenvoudig ingezet kan worden in (tijdelijke) projecten, biedt Kitchen at Work de renovatiemarkt een praktische oplossing. “Het is echt een kwestie van plaatsen, de stekker in het stopcontact en de slangen aankoppelen en de keuken is klaar voor oplevering”, zegt Gert Huisman, directeur en eigenaar van Kitchen at Work in Nijkerk.

Modulaire keuken

“Het is bovendien de meeste duurzame keuken, het geheel is namelijk volledige van metaal daardoor hebben dit type keukens een dubbele levensduur ten opzichte van houtvezelplaat keukens, tevens zijn de keukens volledig verplaatsbaar én recyclebaar.”

De metalen keukens zijn daarnaast erg geschikt voor keukens waar de ruimte redelijk beperkt is. “Bijvoorbeeld in tiny houses. Ondanks de beperkte afmetingen, biedt deze keuken alles wat je nodig hebt, tot een vaatwasser aan toe”, zegt Huisman.

Opdrachtgevers ontzorgen

De ondernemer richt zich met Kitchen at Work op de B2B-markt. “Zo kunnen we aannemers projectkeukens bieden voor grote en kleine woningbouwprojecten, zowel nieuwbouw als renovatie. Voor de renovatiemarkt bieden we de keukenverhuur als service waarmee we onze opdrachtgevers kunnen ontzorgen. Als een woningbouwcorporatie in de sociale huursector een grootschalig renovatieproject wil uitvoeren, moeten de werkzaamheden als een trein kunnen doorlopen. De inzet van onze metalen keukens kunnen daarbij enorm helpen omdat bewoners dan minder last ervaren van de werkzaamheden in hun huis.”

Ook de nieuw te plaatsen projectkeukens kan Kitchen at Work verzorgen. “Wij kennen de wensen van de B2B-klanten. Die zijn anders dan die van de particuliere klanten. Bij ons staan no nonsens, kwaliteit en een lange levensduur centraal. Wij adviseren ook in het puntensysteem wat belangrijk is bij de bouw van huurwoningen. De afmeting van de keuken en apparatuur hebben namelijk invloed op de huurprijs.”

Modulaire keuken

Bekende kwaliteitsmerken

Niet alleen de keukens moeten in de zakelijke markten van hoge kwaliteit zijn, ook aan de apparatuur worden professionele eisen gesteld. “Wij kunnen alle bekende merken leveren. Bovendien gebruiken we voor de veel keukens in bijvoorbeeld pantry’s van kantoorgebouwen standaard een professionele vaatwasser. Die worden veelvuldig gebruikt dus moeten ook een lange levensduur hebben. Maar belangrijker is de snelheid waarmee ze een vaat verwerken. In plaats van minimaal een uur heeft een professionele vaatwasser ongeveer twintig minuten nodig. Tijd die in een werkomgeving vaak belangrijk en praktisch is.”

Volgens Huisman zal het gebruik van vaatwassers in kantoren de komende periode intensiveren. “Nu de verkoop van disposables vanaf januari 2024 wettelijk verboden wordt, zal er ik kantoren meer gebruik gemaakt worden van servies en glaswerk. Dat levert meer vuile vaat op en hoe sneller die schoon is, hoe beter.”

Persoonlijke aandacht

In de showroom van Kitchen at Work in Nijkerk staan verschillende keukenopstellingen gepresenteerd met daarin de professionele apparatuur. Huisman: “We proberen met deze opstellingen zoveel mogelijk variatie te tonen. We willen dat klanten die hier komen een goed beeld krijgen van wat we allemaal bieden dus we tonen de verschillende werkbladen, fronten, kranen en spoelbakken die in ons assortiment zitten. Inclusief alle kleurstalen waarin de fronten en werkbladen geleverd kunnen worden.”

Persoonlijke aandacht staat centraal voor Huisman en zijn team. “We ontvangen iedereen hier zonder afspraak, al kun je natuurlijk ook een afspraak maken. Een klant merkt bij ons dat hij zaken doet met een kleiner en flexibel bedrijf waar aandacht voor zijn of haar wensen is. Op basis van een schets of bouwtekening kunnen wij een 3D-ontwerp maken, aan de hand waarvan we de keuken verder kunnen samenstellen.”

Weinig onderhoud of reparatie

Naast de facilitaire, bouw- en renovatiemarkt richt Kitchen at Work zich ook op de recreatiemarkt en de zorg. “Keukens in chalets worden intensief gebruikt en moeten tegen een stootje kunnen. Verhuurders willen hun gasten goede voorzieningen bieden en zelf weinig onderhoud of reparatiewerk hebben aan de keukens. Wij kunnen op maat keukenopstellingen aanbieden in de door de klant gewenste aantallen.”

Voor de zorgsector is behalve de robuuste kwaliteit vooral de in hoogte verstelbaarheid van het werkblad een veelgevraagde wens. “Dat stelt mensen in een rolstoel in staat om aan het werkblad te werken terwijl partners in huis het werkblad op de voor hun normale hoogte kunnen instellen. Dat geld ook voor de medewerkers in de zorginstelling waar de aangepaste keukens zijn geplaatst. Het aanpassen van de werkhoogte van het blad maakt de keukens flexibel inzetbaar in de zorg en daarmee een interessante keuze.”

Renovatiebeurs

Om de projectkeukens en metalen keuken bij de doelgroep onder de aandacht te brengen, is Kitchen at Work aanwezig op de Renovatiebeurs. “Daar kunnen bezoekers kennis maken met ons assortiment en de kwaliteit daarvan, maar bovenal kennismaken met de mogelijkheden en service die we bieden.”

Kitchen at Work
www.kitchenatwork.nl
Stand 1.F054