Hoogwaardige RVS Voorraadvaten voor warmtepompen

Artikel delen

Voor het bereiden en opslaan van warm tapwater heeft Itho Daalderop een ruime keuze aan hoogwaardige RVS voorraadvaten beschikbaar, zowel ‘direct verwarmd’ onder de naam WPV, als ‘indirect verwarmd’ via een in het vloerframe geïntegreerde wisselaar onder de naam I-WPV. De lijn ‘direct verwarmde’ voorraadvaten wordt per juli uitgebreid met een lijn horizontale voorraadvaten. Deze zijn vanaf dan beschikbaar in 200L, 240L en 270L.

Horizontale voorraadvat

Het horizontale voorraadvat kan worden toegepast bij de warmtepompen WPU (monoblock bodemenergie warmtepomp) en Vincent (binnen opgestelde monoblock lucht/water warmtepomp). Het WPV-H voorraadvat kan ook gecombineerd worden met de warmtepomp Amber (buiten opgestelde monoblock lucht/water warmtepomp) en warmtepomp HP-S (split -unit lucht/water warmtepomp). Bij deze twee laatste warmtepompen is de losse wisselaar ‘Indirecte Laadmodule WPV vaten’ benodigd.

Alle voorraadvaten bieden belangrijke voordelen ten opzichte van conventionele vaten waar een spiraal in aanwezig is om warmte over te dragen. Omdat de gehele inhoud van het voorraadvat buiten het vat wordt opgewarmd zijn er geen koudere zones in het voorraadvat aanwezig. Dit zorgt voor meer warm water en dus langer douchen. Ook de legionella-ontsmetting verloopt hierdoor veel effectiever. Een ander voordeel is dat door het ontbreken van een spiraal de netto-inhoud van het voorraadvat beschikbaar is. Dit betekent dat de voorraadvaten qua beschikbaar warm water vergelijkbaar zijn met 20% grotere conventionele vaten.

De meest duurzame RVS-vaten productielijn ter wereld

Horizontale voorraadvatItho Daalderop ontwikkelt en produceert de voorraadvaten in haar productiefaciliteit in Tiel. De productielijn voor RVS-voorraadvaten is eind 2019 opgezet en is de meest duurzame productielijn voor RVS-voorraadvaten ter wereld. Doordat Itho Daalderop specifiek voor de Nederlandse markt ontwikkelt, zijn deze voorraadvaten perfect toepasbaar in Nederlandse woningen. Zo past het 240L vat qua hoogte bovenop de WPU warmtepomp in elke Nederlandse nieuwbouwwoning. Hierdoor is de maximale hoeveelheid warm tapwater op het kleinst mogelijke vloeroppervlak van slechts 60x60cm beschikbaar. De horizontale voorraadvaten WPV-H zijn ideaal om weg te werken achter een knieschot waardoor zoveel mogelijk vloeroppervlak voor andere doeleinden beschikbaar blijft.

Itho Daalderop
www.ithodaalderop.nl/