Veelzijdige waterdichting

Artikel delen

Voor de afdichting van daken van commerciële, industriële en residentiële gebouwen heeft Derbigum met Residek® Top SLS FR een veelzijdig waterdichtingsmembraan in huis. Het kan zowel voor renovatie als nieuwbouw toegepast worden en is volledig recyclebaar.

Dakbaan

Residek is het SBS-bitumengamma van Derbigum en heeft een KOMO-certificering voor zijn installatiesysteem.

Residek Top SLS FR is een dakbaan op basis van met elastomeer gemodificeerd bitumen, die is versterkt met een composiet polyester-glas wapening. De waterdichting is zonder extra bescherming bovendien geschikt voor regenwaterrecuperatie, zonder risico op verkleuring van het water.

De dakbaan kan gevlamlast of eenlaags mechanisch bevestigd worden. In een tweelaags systeem wordt ze gecombineerd met de onderlaag Residek Mono. Residek Top SLS FR is een milieuvriendelijk product. De productie is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd en de Residek Top SLS FR is voorzien van een leislagafwerking aan de bovenzijde en een smeltfolie aan de onderzijde.

Aan het einde van de levensduur zijn Residek-dakbanen 100% recyclebaar. Die levensduur kan door de gebouweigenaar verlengd worden door de bestaande waterdichting te herlagen met één extra laag. Uiteindelijk kunnen de dakbanen volledig gerecycled en tot Derbitumen® verwerkt worden. Deze Derbitumen worden weer in de productie van de bitumen dakbanen van het Residek-gamma toegepast. Met het hergebruik van het materiaal in zijn originele functie maakt Derbigum de circulaire cirkel rond.

Derbigum
www.derbigum.nl