Ontdek de toekomst van duurzame bouwmaterialen

Artikel delen

Als autoriteit in kunststof (daglicht)oplossingen loopt Atlas Acomfa voorop met initiatieven op het gebied van groene producten. Het bedrijf biedt uit voorraad een assortiment glasheldere Biobase polycarbonaat golfplaat 177/51 met een toegewezen aandeel van meer dan 70% aan hernieuwbare grondstoffen.

spaanplaatAtlas Acomfa stimuleert de vervanging van conventioneel polycarbonaat uit fossiele brandstoffen door gecertificeerde duurzame biogebaseerde alternatieven. Atlas Biobase polycarbonaat lichtplaten hebben identieke fysieke, mechanische, thermische, optische en verwerkingseigenschappen als standaard polycarbonaat platen.

De lichtdoorlatende polycarbonaat dak- en gevelplaten vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen zijn afgeleid van afval residu, zoals secundaire gebruikte plantaardige oliën en reststoffen uit de voedselindustrie. Ook stimuleert het de vervanging van conventioneel polycarbonaat uit fossiele brandstoffen door gecertificeerde duurzame biogebaseerde alternatieven. Door gebruik te maken van biobased grondstoffen wordt de CO2-uitstoot verminderd.

Om de CO2-uitstoot nog meer te verminderen, werkt het bedrijf samen met twee transporteurs voor Nederland en België. Beide transporteurs hebben de Lean & Green Star gekregen. Dit houdt in dat de onderneming in een periode van 5 jaar 20% reductie van CO2 heeft gerealiseerd.

Daarnaast heeft het bedrijf als doel het gebruik van verpakkingsmateriaal in 2025 met 50% te reduceren. Om dit doel te halen is het in 2023 gestart met een nieuw verpakkingsbeleid, waarbij zo min mogelijk plastic als verpakking wordt gebruikt.

Kies voor duurzaamheid en draag bij aan het bouwen van een groenere wereld.

Atlas Acomfa
www.atlasacomfa.nl