Grijs, rood of groen: houten gevels in vijftien nieuwe kleuren

Artikel delen

Voorvergrijsde houten gevels: ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De voorvergrijsde look is dan ook al jaren een vast onderdeel van de hedendaagse architectuur. De Oostenrijkse houtbeschermingsspecialist ADLER is pionier op het gebied van deze coatingtechniek. Lignovit Platin, ADLER’s populaire lazuur met metallic effect, is nu in vijftien nieuwe kleuren verkrijgbaar.

kleuren stijlen boekje

Vandaag de dag kunnen houten gevels op veel verschillende manieren worden beschermd en voorvergrijsd. Naast oplosmiddelhoudende producten zijn er hiervoor inmiddels ook veel producten op waterbasis op de markt. Ook gekleurde gevels zijn sterk in opkomst. Steeds meer architecten en planologen willen houten gevels namelijk niet alleen goed beschermen, maar ook voorzien van een unieke look – en willen zich hier met bijzonder kleurgebruik onderscheiden. ADLER heeft daarom vijftien nieuwe trendkleuren voor Lignovit Platin ontwikkeld; van het zonnige, warme Nazca-goud tot het vurige Thulit-rood en het aardse Mojave-groen. “Met hun licht grijze ondertoon zorgen de Lignovit Platin trendkleuren niet alleen voor een mooie, metallic glanzende look, maar hebben dankzij de speciale deeltjes die uv-licht reflecteren ook een veel betere weerstand dan conventionele gekleurde lazuren”, vertelt Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux in Heeze.

Zeer goede weerbestendigheid

Bij de ontwikkeling van de nieuwe trendkleuren hechtte ADLER bijzonder veel waarde aan een zeer goede weerbestendigheid en een gelijkmatige verwering. Daarnaast wordt het oppervlak van een houten gevel tegenwoordig niet meer geheel door de lak ‘bedekt’, maar wordt de natuurlijke schoonheid van het hout juist benadrukt. Bij gebruik van Lignovit Platin blijft de houtstructuur dan ook goed zichtbaar.

ADLER
www.adler-verven.nl