Een houten parketvloer is zeer duurzaam

Artikel delen

In de bouwwereld is men voortdurend op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen. Het verminderen van de Co2-uitstoot en het verkleinen van de footprint zijn belangrijke steekwoorden in deze branche. In de wereld van vloeren is er een materiaal dat aan deze eisen voldoet: houten vloeren.

houten vloeren

Houten vloeren zijn gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Eén van de grote voordelen van hout als bouwmateriaal is dat hout Co2-neutraal is. Tijdens de groei hebben bomen al een enorme hoeveelheid Co2 omgezet in zuurstof, immers slaan bomen Co2 op. Zolang het hout niet verbrand wordt blijft dit CO2 opgeslagen in het hout. Hierdoor dragen houten vloeren bij aan het verkleinen van onze ecologische footprint.

Maar houten vloeren hebben meer te bieden dan alleen duurzaamheid. Ze zijn ook zeer geschikt voor vloerverwarming, omdat ze een bufferende werking hebben. De warmte wordt als het ware opgeslagen in de houten vloer en deze wordt gefaseerd afgegeven. Hierdoor krijgt de warmtepomp minder piekbelasting. Als er zonnepanelen zijn kan de bewoner er zelfs voor kiezen om alleen de warmtepomp te laten draaien als de zon schijnt. De vloer blijft vervolgens de hele avond aangenaam warm. Dit resulteert in een lager energieverbruik.

Bij duurzaamheid horen pure en natuurlijke materialen die zich al generaties hebben bewezen. Onderhoudsarme gelakte houten vloeren zijn daarom een uitstekende keuze. Er is keuze uit verschillende kleuren en glansgraden zoals hoogglans, halfglans, mat of ultra-mat. Zo kun je altijd de perfecte afwerking vinden die past bij jouw persoonlijke smaak en stijl. En mocht die stijl of smaak veranderen dan is de vloer eenvoudig aanpasbaar door deze te schuren en opnieuw te behandelen in een andere kleur.

Kortom. Houten vloeren zijn:

  • Duurzaam
  • Laten minimale footprint achter
  • Energiezuinig (bij vloerverwarming)
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Aanpasbaar aan iedereen woonstijl

Kies daarom voor een houten vloer en draag je steentje bij aan een duurzame toekomst!

Vloerverwarming en parket
vloerverwarmingenparket.nl