In Kruiskamp is eigenlijk geen ruimte voor isolatie

Artikel delen

In de Amersfoortse wijk Kruiskamp liet woningcorporatie de Alliantie 125 woningen renoveren. Mogelijkheden voor isolatie van de gevel waren er nauwelijks, maar met W’all-in-One was toch een acceptabel en comfortabel niveau haalbaar.

Geïsoleerde woningen

Wanneer er geen mogelijkheid is om de buitenzijde van de gevel te isoleren, kan je met Faay W’all-in-One goed uit de voeten. Zo ook in de Amersfoortse wijk Kruiskamp, waar afgelopen jaar 125 huurwoningen zijn gerenoveerd.

De woningen in de Kruiskamp zijn monumentaal, waardoor er aan de buitenzijde niets gewijzigd mocht worden. Door het ontbreken van een spouw was isoleren aan de binnenzijde dan ook de enige optie. In de kleine woningen moest het ruimtebeslag zo minimaal mogelijk blijven en Faay had daar het slankst mogelijke product voor, met een zeer hoge thermische isolatiewaarde. Met minerale wol zouden deze wanden voor dezelfde prestatie ongeveer twee keer zo dik worden.

Alle woningen kregen met de voorzetwand W’all-in-One een aanzienlijke energielabelverbetering. Bewoners merken dat overduidelijk in hun energieverbruik en leefcomfort.

Bouwen met zo min mogelijk afval

Geisoleerde voorzetwandGekozen werd in dit project voor een W’all-in-One voorzetwand met een dikte van slechts 50 mm. Dat is 40 mm pir en 9,5 mm gipsplaat. De wandelementen zijn gemonteerd op rachels tegen de gevel. Stukken die in de breedte werden afgezaagd, konden elders opnieuw worden gebruikt.
Ook de standaard 35 cm brede prefab dagkanten zijn in dit project aangepast en op maat geleverd. In dit project waren dagkanten van slechts 17 cm nodig. Faay is veel bezig met duurzaamheid en dan wil je niet zo veel afval hebben. Met de producent van de dagstukken en een kleine aanpassing in het productieproces was het mogelijk om dagkanten te leveren met een breedte van 17 centimeter. Dat scheelt niet alleen afval, maar ook materialen en daarmee kosten. En het werkt efficiënter.

FAAY
www.faay.nl