Innovaties voor langdurig gezonde voeten

Artikel delen

‘Inspirations for a better work environment’. Dit motto van de internationale veiligheidsbeurs A+A in Düsseldorf is dit jaar ook een centraal thema voor de veiligheidsschoenenfabrikant ELTEN; en dat al sinds 113 jaar. Zo lang bestaat het Duitse familiebedrijf namelijk. Gedurende al die tijd staan de behoeften van de schoendragers centraal bij deze fabrikant.

Veiligheidsschoen

De Mick black-red Mid ESD S3S biedt grip en veiligheid met een opvallend ontwerp. Hydrofoob suède en textiel, ademende voering en metaalvrije perforatiebescherming zorgen voor comfort en bescherming. Foto: ELTEN GmbH.

In deze tijden van toenemend tekort aan vakmensen zijn goede arbeidsomstandigheden en veiligheid belangrijker dan ooit. Alleen werkgevers die arbeidsomstandigheden en veiligheid hoog in het vaandel hebben kunnen werknemers aantrekken. En niet alleen dat; het behouden van de gezondheid van het bestaande personeel is momenteel bijzonder belangrijk. Je wilt voorkomen dat vakmensen vroegtijdig uitstromen door arbeidsongeschiktheid.

Belang van goede schoenen

Goede arbeidsomstandigheden en veilig werken beginnen bij de voeten: wie zich goed beschermd en pijnvrij gebruik kan maken van zijn schoenen, werkt geconcentreerder en maakt minder fouten. Daarnaast gebeuren er daardoor minder arbeidsongevallen. Als gevolg daarvan worden de kosten voor de werkgever geminimaliseerd. Zelfs één ziektedag veroorzaakt aanzienlijk hogere kosten dan een paar goede veiligheidsschoenen!

ELTEN hecht grote waarde aan ergonomie, draagcomfort en het behouden van de gezondheid van de voeten bij zijn beroeps- en veiligheidsschoenen. En de schoenen mogen ook mooi zijn! Daarom is een modern design eveneens belangrijk. Het traditionele bedrijf doet onophoudelijk onderzoek naar nieuwe producten en innovatieve technologieën en initieert op de gebruiker gerichte producten.

Diverse modellen

Veiligheidsschoen

Gemaakt van gerecyclede materialen: de nieuwe ELTEN-modellen Luana Grey Red Low ESD S1 en Luan black Low ESD S3S zijn beschikbaar vanaf de herfst. De halfhoge schoenen hebben een zoolkern van het uiterst dempende materiaal Infinergy® van BASF. Foto: ELTEN GmbH

Een voorbeeld van een model van ELTEN waarbij dit allemaal samenkomt, is de ‘Mick’: deze schoen biedt extra bescherming en grip dankzij de speciale zool met een 10 mm hak. Ideaal voor schilders en gebouwreinigers die vaak op ladders werken. Het waterafstotende ontwerp met reflecterende details zorgt voor zichtbaarheid en droge voeten. Daarnaast zorgen de comfortabele voering en bescherming tegen perforatie en stoten voor veilig werken.

Natuurlijk presenteert ELTEN ook dit jaar tal van nieuwe ontwikkelingen. Zoals de modellen ‘Luan’ en ‘Luana’, die volgens het A+A-trendthema ‘Duurzaamheid’ zijn gemaakt van gerecyclede materialen. ‘Luan’ en ‘Luana’ zijn leervrij en zullen vanaf de herfst verkrijgbaar zijn in verschillende beschermingsklassen en kleurcombinaties. De TPU/PU-zool MAXXIMO is uitgerust met het bewezen high-tech materiaal Infinergy® van BASF. Dit extreem veerkrachtige deeltjesschuim geeft meer dan de helft van de energie die tijdens het lopen wordt verbruikt terug aan de drager.

Kom naar A+A

Welke andere noviteiten ELTEN te bieden heeft op het gebied van demping, zolen en enkelbescherming, kunnen bezoekers ontdekken op de veiligheidsbeurs A+A, die gehouden wordt van 24 tot 27 oktober 2023 in Düsseldorf. ELTEN staat in hal 9, stand A04. Daar biedt deze specialist na vier jaar pauze eindelijk weer een platform voor uitwisseling over actuele onderwerpen en trends op het gebied van voetbescherming.

Informatie A+A: https://aplusa-online.com

Elten
www.elten.com