Kantoorgebouw Dutch Tech Campus in Zoetermeer wordt verduurzaamd

Artikel delen

BAM Bouw en Techniek gaat in opdracht van PingProperties het toekomstige kantoor van TKH Security op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer verduurzamen en moderniseren.

Kantoorgebouw Dutch Tech Campus

Op de Dutch Tech Campus zijn diverse nationale en internationale bedrijven gericht op communication, mobility en e-health care op één centrale plek gehuisvest. De bedrijven zijn direct of indirect verbonden aan smart technologie. Het Dutch Tech Campusterrein heeft bijna 42.000 m² kantoorruimte, alsmede hoogwaardige bedrijfs- en productieruimte verspreid over een terrein van dertien hectare en kent veel bedrijfskritische installaties die 24/7 operationeel dienen te zijn.

Voor het TKH-project verduurzaamt zij in totaal 5.484 m2 v.v.o., waarvan 3.909 m2 kantoor, alsmede 1.575 m2 bedrijfsruimte en 150 parkeerplaatsen. Het gehele gebouw zal naar energielabel A+ gebracht worden en wordt voorzien van een nieuwe hoofdentree, verbindende vides en een sedum dak. De gebouwrenovatie wordt in twee delen opgeleverd. Er wordt eerst begonnen met de bedrijfsruimte, waarna de kantoorruimte wordt gerenoveerd. De deeloplevering van de bedrijfsruimte vindt plaats in oktober 2023. Medio maart 2024 neemt TKH Security haar intrek in het nieuwe kantoor.

BAM gaat bij deze renovatie specificaties en handleidingen van toegepaste producten vastleggen in een materialenpaspoort voor gebouwen. De kennis in een dergelijk paspoort maakt hoogwaardig toekomstig hergebruik van materialen mogelijk. Zo worden de mogelijkheden van digitalisering en industrialisering optimaal benut en weet de eigenaar of beheerder zo welke producten hij bezit, hoe ze te demonteren zijn en dus ook hoe ze herbruikbaar zijn. Door het plaatsen van onder meer zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie en ledverlichting brengt BAM het gebouw naar energielabel A+.