Nieuw: factsheet met verschillen tussen glassoorten

Artikel delen

Door de verduurzaming van de gebouwde omgeving is er steeds meer vraag naar glasisolatie. OnderhoudNL Glas heeft in samenwerking met Kenniscentrum Glas de factsheet ‘Vergelijking Glassoorten’ ontwikkeld met daarop een overzicht van de verschillen tussen onder andere vacuüm glas en regulier isolatieglas. Handig om te gebruiken als extra service richting uw opdrachtgevers. U kunt de factsheet (na inloggen) hier kosteloos downloaden.

Glaspanelen

Via het Nationaal Isolatieprogramma zullen 2,5 miljoen woningen in de periode tot en met 2030 aangepakt worden. De nadruk ligt daarbij op de 1,5 miljoen slecht geïsoleerde woningen (label E, F en G). Steeds meer woning- en gebouweigenaren kiezen er dus voor om het glas te laten vervangen. Maar voor welk soort glas kies je dan? Vanuit het OnderhoudNL beleidsprogramma Klimaat en Energietransitie is daarom gevraagd om de verschillen van duurzaam glas in kaart te brengen.

Hét isolatieglas voor de toekomst

Vacuümglas is in opkomst. In het najaar van 2022 hebben de leden van OnderhoudNL Glas een bezoek gebracht aan de AGC-fabriekshal waar het zeer innovatieve Fineo (vacuüm glas) wordt geproduceerd. Het wordt door velen, om meerdere redenen, ook wel gezien als hét (isolatie)glas voor de toekomst: goede isolatiewaarde, te plaatsen in een bestaand kozijn (wat vaak bij Triple glas niet kan), het is minder zwaar (ten opzichte van Triple glas) en er worden minder grondstoffen gebruikt. Doordat het minder zwaar is, is het glas sneller te zetten.

Bron: Onderhoud NL