Renovatievloeren: lagere stookkosten, licht en efficiënt

Artikel delen

De energiekosten zijn de afgelopen jaren enorm gestegen. De noodzaak om energie te besparen is daardoor – samen met de energietransitie – groter dan ooit. Veel woningen met een houten begane grondvloer zijn echter niet of slecht geïsoleerd en zijn ook nog eens oncomfortabel. Daarnaast hebben bewoners last van tocht, optrekkend vocht en houtrot. De goed geïsoleerde renovatievloeren Reno Acero® en Reno Concreto® van De Hoop Pekso verlagen de energiekosten fors en zorgen voor meer comfort. Tegelijkertijd wordt een deeloplossing geboden voor aardgasvrije woningen.

Renovatievloer

Gelukkig is het vervangen van een houten begane grondvloer eenvoudiger dan je denkt en je bespaart ook nog een hoop op de steeds maar stijgende energiekosten. De renovatievloeren van De Hoop Pekso bieden veel voordelen, zoals een gering gewicht, snelle en arbovriendelijke verwerking en een hoge isolatiewaarde. Met de Reno Acero® vervang je een oude houten vloer zelfs in één dag door een moderne geïsoleerde nieuwe vloer.

Twee typen vloeren

Voor de vervanging van bestaande houten vloeren heeft De Hoop Pekso twee renovatievloeren ontwikkeld: de Reno Acero® en de Reno Concreto®. Deze zijn verkrijgbaar met Rc-waarden van 3,5 en 5,0 m² K/W. De Reno Acero® is een droog en licht systeem voor minder draagkrachtige funderingen. Deze vloer wordt afgewerkt met een houten beplating. De Reno Concreto® is de robuuste variant, die afgewerkt wordt met een wapeningsstaalnet en een betonnen druklaag van circa 30 mm. Deze vloer is ook geschikt voor uitbouwen.

Renovatievloer

Samenvattend bieden beide renovatievloeren een duurzame oplossing voor de bestaande bouw in de energietransitie. Daarbij is de overlast voor bewoners ook minimaal, neemt het comfort toe en dalen de energiekosten ook nog eens!

De Hoop Pekso
www.dehoop-pekso.nl