Duurzame transformatie van drie kantoren in Leusden

Artikel delen

Drie kantoorgebouwen, gelegen naast het AFAS Experience Center in Leusden, worden door Dura Vermeer getransformeerd. Gezamenlijk zullen deze gebouwen vanaf 2024 de AFAS Campus vormen. Met een sterke nadruk op duurzaamheid, hergebruik en innovatie, gaan deze twee familiebedrijven aan de slag.

Bron: Dura Vermeer

transformatie leusdenOver enige tijd kunnen partners en andere aanverwante organisaties, zoals start-ups en scale-ups, zich dicht bij het hoofdkantoor van AFAS vestigen. Dit gaat gebeuren in twee aangekochte kantoorpanden aan de Storkstraat op bedrijventerrein de Horst in Leusden. De uitbreiding omvat twee kantoorpanden van circa 20.000 m2 met een scala aan voorzieningen, waaronder 600 werkplekken, een restaurant met 400 zitplaatsen, een Grand Café, opleidingsruimten, gebeds- en fitnessruimte, kleedkamers met douches, boardrooms en opleidingsruimten.

Het kantoor voldoet aan de meest recente eisen op het gebied van comfort en efficiëntie. Er wordt gestreefd naar maximaal hergebruik van materialen die vrijkomen bij de bouw, waaronder vloerbedekking, glaswanden, plafondplaten, dakkappen, leuningwerk, gasgestookte ketels, binnendeuren en terrastegels.

Daarnaast zullen alle panden van AFAS worden losgekoppeld van het gasnet en worden gekoppeld aan een eigen energiedistributievoorziening. Ook krijgen ze een verduurzaming van de thermische schil, een grijswatersysteem en wordt ingezet op hergebruik van materialen in de vaste inrichting. Bovendien zal gebruik worden gemaakt van warmte- en koudeopslag in de bodem. Een aanvraag voor een BREEAM Outstanding certificering voor het ontwerp is ondertussen in gang gezet.

transformatie leusden