Snel, slim en schoon werken met Walls2Paint

Artikel delen

In de modulaire bouw is slim en snel werken de standaard en daarin wordt gewerkt met materialen en systemen die in een fabriek worden ontwikkeld zodat ze op bouwlocatie eenvoudig verwerkt kunnen worden. “Tegenwoordig wordt in de hele bouwsector gezocht naar manieren en producten om het werk slimmer uit te voeren om daarmee het bouwtempo zo hoog mogelijk te houden. Met Walls2Paint bieden wij een slim alternatief waarmee je in één arbeidsgang een optisch naadloze wand kunt plaatsen”, zegt Accountmanager Mark de Wit.

Gedecoreerde muur

De klant-en-klare wandpanelen van Walls2Paint kunnen als snel alternatief voor gipsplaten worden ingezet bij plaatsen van een wand op een frame. De Wit: “Bij gebruik van gipsplaten moeten de naden altijd met gips gedicht worden. Ook de schroefgaten moeten worden afgewerkt. Daarna moet gewacht worden tot alles goed droog is, waarna het geschuurd kan worden voordat er een gladde en egale wand ontstaat die geverfd of behangen kan worden. En behalve een extra arbeidsgang zorgt dit ook voor veel stofoverlast ”

Gezin voor een geverfde muur

Blinde bevestiging

De Walls2Paint panelen zijn gemaakt van 12mm hoogwaardige spaanplaat, die aan de voorzijde voorzien zijn van een speciale folie die direct over te schilderen of behangen is. Via een speciaal ontwikkeld kliksysteem kunnen de panelen aan elkaar bevestigd worden waarna ze aan het frame geschroefd kunnen worden. “De panelen hebben een mes en groef waarbij het volgende paneel over de schroeven valt. Dat zorgt voor een onzichtbare bevestiging. Direct na plaatsing kan er geverfd of behangen worden. Omdat er amper sprake is van naden tussen de panelen ontstaat na twee of drie verflagen een optisch naadloze wand. Als de wand behangen wordt, kan dat direct na plaatsing gedaan worden.”

Wandpanelen

Duurzame keuze

Voor de verwerkers levert Walls2Paint vooral tijdwinst op, maar de wandpanelen bieden meer voordelen. “De houten kern van onze platen slaat CO2 op, waardoor het CO2 reduceert ten opzichte van gipsplaten. Dat maakt Walls2Paint een interessante optie voor duurzame projecten en vastgoedeigenaren die belang hechten aan de verduurzaming van hun portefeuille. Woningcorporaties bijvoorbeeld. Zij profiteren bovendien van het verwerkingsgemak en de snelheid waarmee wanden geplaatst kunnen worden.

Walls2Paint is verkrijgbaar via de hout- en bouwmaterialenhandel en wordt door importeur RET Bouwproducten exclusief op de Nederlandse markt gebracht.

Walls2Paint
www.walls2paint.nl