Verzwaarde vezelcementplaten voor maatwerktoepassingen als geïsoleerde beplating

Artikel delen

Met trots introduceert WECAL de kantplank DG Grijs en de kantplank DG Antraciet. Ontstaan door de continue drive om verbeterde oplossingen aan te bieden met dunnere op vezelcement gebaseerde beplatingsmaterialen, in combinatie met watervast XPS-isolatie voor geïsoleerde buitentoepassingen.

vezelcementplaten

De stootvaste kantplank is oorspronkelijk ontwikkeld voor toepassingen tegen fundering op niveau van het maaiveld. Maar deze kantplanken kunnen ook uitstekend toegepast worden bij renovatie en nieuwbouwwerken als geïsoleerde watervaste gevelbeplating.

Voorbeelden van de toepassing van de kantplanken:

  • Bij de na-isolatie van gevels met betonnen constructies en/of betonnen
  • Toepassing als geïsoleerde gootafwerking bij de aansluiting van muur op

In een beplatingsdikte van 6mm geeft de kantplank al de benodigde stootvastheid en mechanische sterkte, dikkere varianten in deze verzwaarde vezelcement versie zijn uiteraard ook mogelijk. De geïsoleerde beplating kan uitgevoerd worden met rechte kanten of met sponningafwerking.

Maatwerk

De combiplaten kunnen op maat aangeleverd worden in kleine productiehoeveelheden vanaf 25m². Voor de DG toplaag is gekozen voor een dikte van 6-8mm die in combinatie met watervaste hoge druksterkte XPS 300 een gewicht van ca. 10kg/² geeft. De platen kunnen geleverd worden met afmetingen tot 2500x1250mm en dit maakt toepassing met een minimum aan plaatnaden mogelijk.

Kleurmogelijkheden

De kantplank DG Grijs heeft een natuurlijke betonlook en is te schilderen met een standaard type betoncoating . De kantplank DG Antraciet biedt een beplating die door en door gekleurd is waardoor deze duurzaam op kleur kan blijven.

Informeer bij WECAL naar mogelijkheden voor uw project.

WECAL DAK- & ISOLATIETECHNIEK
www.wecal.nl