Na-isolatiesystemen met oog voor het milieu

Artikel delen

Tijdens de Renovatiebeurs toont IsoBouw diverse na-isolatiesystemen voor het hellende dak, waaronder ook een productintroductie. De systemen verhogen niet alleen het verwerkingsgemak, maar leveren ook een betere milieuprestatie.

Laat je ontzorgen bij het na-isoleren van daken

Als verwerker of opdrachtgever wil je probleemloos een kwalitatief goed dak. Daarbij kijk je wel scherp naar de kosten. Een bijkomend aspect, die steeds belangrijkere wordt, is de milieu-impact. Deze moet zo laag mogelijk zijn met o.a. een beperking van de CO2-emissies. Je wilt hierin een goede balans vinden. Verwerkers passen bij voorkeur concepten toe die het werk verlichten en opdrachtgevers willen een duurzame oplossing tegen lage kosten. IsoBouw kan hierbij helpen met een breed assortiment isolatiesystemen voor het na-isoleren van het hellende dak.

Ieder project wordt door IsoBouw individueel benaderd. Dit betekent wij samen met u kijken naar de projectspecifieke uitdagingen en wensen. Vervolgens zoeken wij de best passende integrale oplossingen voor uw project. Op deze wijze vindt een optimale afwikkeling van uw renovatieproject plaats waarbij u wordt ontzorgd.

Een snellere montage

Indien gewenst kan IsoBouw de isolerende dakelementen fabrieksmatig al voorzien van maatwerk, zoals bijvoorbeeld een boeiverjonging, een kopgeveloverstekvoorziening of geïntegreerde nestkasten. Hiermee besparen verwerkers kostbare tijd. Ook het lichte gewicht, de goede beloopbaarheid, de snelle bevestigingsmethodes verhogen het montagegemak aanzienlijk. Een korte montagetijd betekent minder kosten, maar ook minder overlast voor omwonenden.

Isolatie met de beste milieuprestatie

IsoBouw levert isolatiematerialen met veelal de laagste MilieuKostenIndicator (MKI). De MKI wordt berekend naar aanleiding van een levenscyclusanalyse (LCA)  en geeft de mate aan milieubelasting van een product weer. Hoe lager de MKI hoe beter dit is voor het milieu.

Een ander belangrijke milieu-eenheid die voortkomt uit de LCA is de Global Warming Potential. Deze wordt uitgedrukt in een hoeveelheid kilogram CO2-uitstoot. De mate waarin een product recyclebaar is en/of bestaat uit gerecycled materiaal, heeft veel impact op de MKI en de GWP. IsoBouw scoort bij beide waardes, mede vanwege haar recyclingactiviteiten, veelal de beste milieuprestatie.

Onderstaande grafieken geven de scores weer van het SlimFix Reno na-isolatiesysteem voor hellende daken in vergelijking tot alternatieve producten. Bezoek de site van IsoBouw voor meer informatie.

Bron: Onderzoek Alba Concepts, berekend met BCI Gebouw, gebaseerd op de data uit de NMD peildatum 31-1-2024. GWP=Global Warming Potential gebaseerd op CO2 eq (GWP-total over 100 jaar, module A t/m D) EN 15804 +A.

* Gebaseerd op een vlasisolatie toegepast met houten regels en een dampopen folie.

Renovatieplaten hellend dak

Het IsoBouw-assortiment renovatieplaten bestaat uit SlimFix Reno+, SlimFix RenoPro, SlimFix RenoTwin en SlimFix RenoTwin Solar. De eerste twee zijn voor toepassing op een dragend dakbeschot en de laatste twee kunnen worden toegepast op bestaande dakelementen of doorgebogen daken.

Alle systemen creëren een doorlopende isolatieschil zonder koudebruggen die waterkerend en luchtdicht kan worden afgedicht. SlimFix RenoTwin is een constructief sterk element met ingelijmde tengellatten die vrijdragend gemonteerd kan worden. Doorgebogen daken worden hiermee weer mooi strak en overstekken kunnen met SlimFix RenoTwin  snel en eenvoudig gecreëerd worden.

SlimFix RenoTwin Solar is speciaal voor daken die met een groendak of indak PV-systeem worden bedekt.

SlimFix RenoPro is een nieuwe 3D-renovatieplaat van IsoBouw. De platen zijn goed beloopbaar en zijn waterdicht dankzij de geïntegreerde afwateringskanalen. De elementen zijn herbruikbaar en eventueel, net zoals alle andere systemen, 100% recyclebaar.

Tijdens de Renovatiebeurs zal IsoBouw wederom een nieuw systeem introduceren. Breng daarom ook een bezoekje aan de stand van IsoBouw en laat je uitleggen welke voordelen dit nieuwe systeem u gaat bieden.

IsoBouw
www.isobouw.nl
Stand: 1.B073