Laat je inspireren door 16 nieuwe gevelkleuren

Artikel delen

Het aanbod van Vandersanden wordt dit jaar uitgebreid met 16 nieuwe kleuren, met verschillende afwerkingen en texturen. De uitbreiding van het assortiment maakt het bouwprofessionals nog makkelijker om de juiste esthetische oplossing te vinden voor hun project en past binnen de innoverende rol die Vandersanden wil opnemen in de bouwsector.

Nieuwe collectie gevelstenen

Productmanager Dominique Nassen over de uitbreiding: “Met ons assortiment willen we inspelen op de nieuwste kleurtrends, maar vooral een aanbod presenteren waarmee ontwerpers en projectleiders een verrassende, fraaie uitstraling kunnen geven aan hun project. Daarom vinden we het belangrijk om een brede waaier van kleuren en texturen aan te bieden, in verschillende prijsklassen. Op die manier kunnen we optimaal inspelen op vragen vanuit de markt.”

Rood, geel en grijs met een licht generfd aanzicht

Het Wasserstrich-aanbod werd nog completer met 5 nieuwe sorteringen. Twee nieuwe stenen met een gele basis – Espen en Vester. Rode genuanceerde tinten Skagen en Oud Ravensteen en de genuanceerd grijze gevelsteen Nebel. Architecten, aannemers en projectontwikkelaars krijgen zo nog meer keuze uit een uitgebalanceerd assortiment met sterke kleuren. Door de sorteringen Vester, Nebel, Skagen en Oud Ravensteen te engoberen, creëerde Vandersanden nieuwe, frisse kleurnuances die er visueel uitspringen.

Collage nieuwe gevelstenen Vandersanden

LB: Skagen, RB: Nebel, LO: Vester, RO: Oud Ravensteen.

Kleuren met karakter voor een frisse uitstraling

In het assortiment handvormstenen zijn er zes nieuwkomers, waaronder de karaktervolle Bastia – een bruine, grijs, oranje, witte sortering met uitgesproken nuanceringen – en het eigentijds witte Tigra met een rijk kleurenpalet die de uitstraling heeft van natuursteen. Tigra is bovendien beschikbaar in het slanke S-line® formaat, dat nog duurzamer is dankzij het beperkte gebruik van grondstoffen en energie. Ook Midis is beschikbaar in S-line®. Net als de nieuwe kleur Marga is het een moderne witgrijze tint. Tot slot zijn er twee nieuwe handvorm stenen in het DF formaat toegevoegd, een rood genuanceerde, Lambertus, en de grijs, geel, wit genuanceerde Fontana.

Grotere vraag naar strakke looks

Met de nieuwste strengpersstenen in hedendaags wit, grijs en geel speelt Vandersanden met 5 nieuwe sorteringen in op de stijgende populariteit van strakke looks en neutrale kleuren, met name in de projectmarkt. Met het gevelsteenformaat XL50 introduceert het hier een langere gevelsteen, waarmee het een nieuw marktsegment kan aanspreken. Ook het S-line® assortiment, waarmee Vandersanden inzet op dematerialisatie en duurzaamheid – wordt uitgebreid in de strengpersstenen.

Innovatie als drijvende kracht

De nieuwe kleuren – die beschikbaar zullen zijn als volle baksteen en de meeste ook als steenstrip – passen binnen de innoverende rol die Vandersanden wil opnemen binnen de baksteen- en de bouwsector. Recent lanceerde Vandersanden zo het nieuwe assortiment Pirrouet®, een CO2-negatieve gevelsteen, een baanbrekende innovatie binnen de Together to Zero – roadmap waarmee de baksteenfabrikant zijn beweging naar CO2-neutraliteit tegen 2050 kracht bij zet.

Vandersanden
www.vandersanden.com