Lagere energiekosten en meer comfort door renovatievloeren

Artikel delen

De energiekosten zijn de laatste tijd enorm gestegen. De noodzaak om energie te besparen is daardoor – samen met de energietransitie – groter dan ooit. Veel woningen met een houten begane grondvloer zijn echter niet of slecht geïsoleerd en zijn ook nog eens oncomfortabel. Daarnaast hebben bewoners last van tocht, optrekkend vocht en houtrot. De goed geïsoleerde renovatievloer Reno Acero® en de Reno Concreto® van De Hoop Pekso verlagen de energiekosten fors en zorgen voor meer comfort. Tegelijkertijd wordt een deeloplossing geboden voor aardgasvrije woningen.

Aanleg van renovatievloer

Voor de vervanging van bestaande houten vloeren heeft De Hoop Pekso twee renovatievloeren ontwikkeld: de Reno Acero® en de Reno Concreto®. De Reno Acero® is een droog en licht systeem voor minder draagkrachtige funderingen. Deze vloer wordt afgewerkt met een houten beplating. Hiermee zijn Rc-waarden haalbaar tot 5,0 m2K/W. De Reno Concreto® is de robuuste variant, die afgewerkt wordt met een wapeningsstaalnet en een betonnen druklaag van circa 30 mm. Deze vloer is ook geschikt voor uitbouwen. De maximale Rc-waarde is 6,0 m2K/W.

Samenvattend bieden beide renovatievloeren een duurzame oplossing voor de bestaande bouw in de energietransitie. Daarbij is de overlast voor bewoners ook minimaal, neemt het comfort toe en dalen de energiekosten ook nog eens!

De Hoop Pekso
www.dehoop-pekso.nl