Optoppen eenvoudig gemaakt met lichtgewicht dekvloer

Artikel delen

Steeds vaker is optopping een onderdeel van een renovatie- of transformatieproject. Bij het realiseren van een extra verdieping op een bestaand pand zijn er tal van uitdagingen. Met name het extra gewicht wat de bestaande onderconstructie moet kunnen dragen, maakt het een complex proces. AirBase lichtgewicht dekvloer is dan een uitkomst.

Stapels zakken met lichtgewicht cementdekvloer materiaal op een bouwplaats, met een gebouw in aanbouw op de achtergrond.

Een recent project waarbij AirBase de oplossing bood is de renovatie van De Koploper, het voormalige belastingkantoor in Goes. De aannemer, Bouwbedrijf Rijk B.V., stond voor de uitdaging een extra verdieping op het bestaande pand te realiseren, zonder de bestaande onderconstructie aan te passen. Minimaal extra gewicht was cruciaal. AirBase lichtgewicht dekvloer bood een uitkomst.

Dankzij de unieke lichtgewicht dekvloermortel in combinatie met een Schlüter BEKOTEC noppenplaat kon het platte dak van het pand worden voorzien van een zwevende dekvloer. Met slechts ca. 30 kg per m² was dit systeem licht genoeg voor de bestaande constructie. Hierdoor werd in slechts 3 dagen tijd een extreem lichte, zwevende dekvloer met nog geen 40 mm dikte én vloerverwarming gerealiseerd.

Het resultaat? Een inspirerend bedrijfsverzamelgebouw dat comfortabel werken en praktische voorzieningen biedt.

  • …als het licht, snel én sterk moet;
  • …wanneer bestaande (houten) onderconstructies minimale gewichtsbelasting vragen;
  • …voor lagere integrale bouwkosten.

Sta je voor een soortgelijke uitdaging? Aarzel dan niet om contact op te nemen met AirBase! De adviseurs staan klaar om je te helpen.

AirBase is een product van Ceves Vergeer B.V.

AirBase
airbase.eu/nl