Oud en Nieuw

Artikel delen

De oude korenspieker, net buiten Winterswijk, dateert uit 1765. Het gebouw is nu gerestaureerd en herbestemd tot erfgoedlogies. De buitengevels zijn bij de aanpak niet geïsoleerd. Voorzetwanden zouden het vakwerk binnen namelijk onzichtbaar maken en het karakter behoorlijk aantasten. Bovendien was er een grote kans dat condens het vakwerk zou beschadigen. Daarom zijn de wanden aan de binnenzijde afgewerkt met een dampopen pleisterwerk én is de capaciteit van de radiatoren vergroot.
Foto’s: Wim Wieskamp, Adviesbureau SEM, Oost-Nederland (oud), Carla Debets (nieuw)

Uitdaging!

Heeft u ook meegewerkt aan zo’n mooi voorbeeld van renoveren, restaureren, herbestemming , onderhoud, enzovoort? En het opgeleverde project is niet ouder dan 2009? Laat het ons weten? Mail een foto van vóór de aanpak en na de aanpak naar RenovatieTotaal (info@handelsuitgaven.nl) en wie weet staat uw project de volgende keer op deze plaats!