Nationaal brandveiligheidscongres

Artikel delen

Op donderdag 17 april a.s. organiseert SBRCURnet het Nationaal Brandveiligheidscongres, dat dit keer helemaal in het teken staat van veranderen van gebouwen door renovatie en herbestemmen.

Wat betekent renovatie of herbestemmen voor de brandveiligheid van een pand? Wat vinden we als Nederlandse marktpartijen een acceptabel brandveiligheidsniveau in bestaande gebouwen? Waar loop je tegenaan als een gebouw van functie verandert, wat is het van ‘rechtens verkregen niveau’ en hoe kun je als beheerder of eigenaar zo goed mogelijk inspelen op toekomstige ontwikkelingen? Vragen als deze staan centraal tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres 2014.
Het volgen van de brandveiligheidseisen uit de wet- en regelgeving ontslaat eigenaars en beheerders niet van hun verantwoordelijkheid. Sterker nog: Door de aanpassingen in het Bouwbesluit geeft die regelgeving nog slechts een basis, waarmee je de veiligheid in bestaande gebouwen onvoldoende kunt garanderen als eigenaar of beheerder. Dus moeten marktpartijen zélf een steeds scherper beeld hebben van het vereiste kwaliteitsniveau voor brandveiligheid in hun gebouwen.
Het congres wordt gehouden in Ede, van 08:30 – 16:30 uur. De kosten bedragen € 295,00 per deelnemer excl. 21% BTW; 2e gelijktijdige aanmelding ontvangt 30% korting.

Meer informatie: www.sbrcurnet.nl/projecten/nationaal-brandveiligheidscongres-2014