Dakbestratingssystemen voor op de hoogte brengen en nivelleren

Artikel delen

Met DNS en DNS-Large brengt Zoontjens dakbestratingssystemen op de markt voor het op hoogte brengen en nivelleren van leefdaken, dakterrassen, daktuinen, kelderdakpleinen en dakpromenades.
 
Daartoe wordt met een bouwlaser de exacte hoogte van het ophoogelement bepaald. De DNS®-buis wordt hierna op de juiste maat afgezaagd en in de drukverdeelvoet geplaatst. Naast de drukverdeelvoet en DNS-buis bestaat het systeem uit een oplegelement in meerdere varianten, passend bij de gekozen dakafwerking.
Voor meer stabiliteit ondersteunen randplateaus de tegels bij muren of ander opgaand werk. Kieren bij plantenbakken, groenstroken etc. kunnen worden dichtgezet door kunststofstroken. De DNS®-systemen zorgen tevens voor een goede waterhuishouding. De DNS-Large-versie is bestemd voor toepassing van tegels groter dan 60 cm × 60 cm, bij ophoging van meer dan 40 cm of bij excentrische belasting boven 15 kN. DNS-Heavy tot slot kan worden toegepast wanneer extreme belasting op het dak is vereist.
 
Zoontjens: hal 7, standnummer C059