Filterloze luchtreiniger op waterbasis

Artikel delen

Sellco introduceert een compacte roestvrijstalen afzuiging voor (fijn)stof op de bouw: de Airclean. Deze luchtreiniger voert zwevend stof uit de aangezogen lucht door een waternevel, zodat de stofdeeltjes zich met water verbinden.
 
De Airclean luchtreiniger filtert (fijn)stof uit dat zich met water bindt. Een krachtige ventilator zuigt het zwevend stof aan en een gepatenteerd watervernevelingssysteem geleidt dit in het apparaat. Daar bindt het stof zich met de waterdeeltjes en blijft als slik in het waterreservoir achter, terwijl de schone lucht wordt gerecirculeerd of afgevoerd. Met een halve emmer water na gebruik is de ventilator te reinigen. De luchtreiniger vernevelt optimaal en nafilteren is niet nodig. Wie met de Airclean werkt, beperkt stofoverlast bij bouwen en renoveren, en voorkomt  sancties door de inspectie SZW, als gevolg van stof tijdens de werkzaamheden.
De Airclean is geschikt als circulatiesysteem en in onderdruksituaties. Het apparaat is eenvoudig te transporteren en te plaatsen dankzij zijn omvang (H 90 cm en Ø 410 mm), robuuste handgreep, ronde vorm en gewicht van circa 26 kg. De slanglengte van maximaal 10 meter maakt hem makkelijk te verplaatsen en te manoeuvreren. Met een luchtcapaciteit van 1.700 m3/h en een pompcapaciteit van 9 m3/h waarborgt hij een doeltreffende en snelle stofafzuiging. De roestvrijstalen luchtreiniger heeft geen prijzige filters en is nagenoeg onderhoudsvrij.
Sellco verkoopt de luchtreiniger en heeft voor verhuur SellcoRent opgericht.
 
Sellco en SellcoRent: hal 7, standnummer E071.