Kantoorpanden gezocht voor ombouw

Artikel delen

In de woningsector lijkt de belangstelling voor onroerend goed langzaamaan toe te nemen. Bedrijfsmatig is het enorme aanbod en de grote leegstand nog steeds een probleem. Het Apeldoornse City Side Apartments transformeert langdurig leegstaande kantoorpanden tot woningen.
 
De aanpak slaat zo aan dat het bedrijf nu zoekt naar geschikte kantoorpanden in heel Nederland. City Side Apartments kwam twee jaar geleden met het plan om kantoorpanden in Apeldoorn om te bouwen tot appartementen voor starters. Het initiatief is een succes: medio 2015 zijn vijf kantoren met een totale oppervlakte van circa 15.000 m2 omgebouwd tot zo’n 200 comfortabele tweekamerappartementen. Nu worden panden buiten Apeldoorn gezocht om te transformeren tot woningen.
Bas Gregoor van City Side Apartments: ‘In vijf kantoorcomplexen realiseren we 200 nieuwe woningen. Alle woningen hebben hun centrale ligging, luxe afwerking, eigen sanitaire voorzieningen en scherpe huurprijs gemeen. De belangstelling is groot en de appartementen zijn binnen korte tijd allemaal verhuurd. Nu willen we ook jongeren in andere steden kennis laten maken met ons woonconcept.’
City Side Apartments zoekt centraal gelegen kantoorpanden met een minimale oppervlakte van zo’n 1.500 m2 in steden of dorpen met meer dan 75.000 inwoners. De belangstelling gaat uit naar kantoorpanden met de bestemming ‘wonen’ of kantoorpanden waarvan de gemeente bereid is om het bestemmingsplan te wijzigen. Doordat City Side Apartments werkt met vaste leveranciers en een beproefd concept, is een kantoorpand vaak al binnen een jaar volledig woongereed.
Meer informatie: City Side Apartments, www.Bankside.nl