Cementgebonden plaat met afgeschuinde kant

Artikel delenFermacell uit Wijchen heeft als eerste fabrikant in Nederland een cementgebonden plaat met afgeschuinde kant geproduceerd. De nieuwe variant van de Powerpanel H2O  heeft een facetkant van circa 40 mm, die net als de plaat ongevoelig is voor vocht.
 
Daarmee is de plaat zeer geschikt voor de afwerking van binnenwanden, plafonds en aftimmeringen in vochtige ruimtes. De afgeschuinde panelen zorgen voor een gemakkelijke en stotende montage waarmee snel een vlakke wand is op te trekken. Technisch adviseur Larson van Dijk bij Fermacell: ‘Rechte wanden bouwen is precisiewerk. De Powerpanel H2O-platen worden koud tegen elkaar gezet. Bij het verbinden van rechte platen bestaat de kans dat naden tussen platen net niet op elkaar aansluiten en weggesmeerd moeten worden. De afgeschuinde kant zorgt ervoor dat de voegen snel en seriematig afgesmeerd kunnen worden waardoor een naadloze overbrugging ontstaat tussen de vlakke delen van een wand.’
Natte en extreem vochtige ruimten vragen om stabiele wanden die volledig bestand zijn tegen een permanente en hoge vochtbelasting. De cementgebonden Fermacell Powerpanel H2O platen zijn volledig ongevoelig voor water- en schimmel, slijtvast en licht in gewicht. Tot voor kort werden ze vooral toegepast als wand- en plafondbeplating in vochtige binnenruimten, maar nu kunnen ze ook buiten worden toegepast. En wel bij gebouwen met een maximale hoogte van 12 meter of in de weg- en waterbouw. De panelen dienen dan als onderplaat voor allerlei soorten afwerkingen zoals verf, tegels, pleisterwerk en steenstrips in gevels of in verlaagde plafonds, beschut tegen rechtstreekse weersinvloeden.