Recordaantal inzendingen voor Gulden Feniks

Artikel delenEen recordaantal van 111 teams dienden dit jaar hun project in voor de NPR Gulden Feniks, voor de categorieën gebiedstransformatie, transformatie of renovatie.
 
In de categorie Renovatie kwamen de meeste inzendingen binnen voor de NPR Gulden Feniks, namelijk maar liefst 54. 39 inzendingen waren er voor de categorie Transformatie en in de categorie Gebiedstransformatie kwamen er 16 inzendingen binnen. Uit alle 111 inzendingen wordt ook de winnaar voor de prijs Low Budget, High Impact gekozen. Het verschil met het aantal inzendingen van vorig jaar, namelijk 66, is groot.
Half maart vindt het juryberaad plaats, onder voorzitterschap van Karin Laglas. Vervolgens bezoekt de jury eind maart en begin april een eerste selectie van projecten, waarna in april de genomineerden bekend worden.  De prijzen worden op 3 juni 2015 uitgereikt op Provada. Vorig jaar was Cultuurcentrum Energiehuis in Dordrecht (foto) winnaar in de categorie Transformatie.