Stabilisator in renovatiedeur zorgt ook voor optimale isolatiewaarde

Artikel delen


Woningcorporatie Omnia heeft opdracht gegeven voor de renovatie van de flat aan de Hofdijkstraat in Harderwijk. Onder andere zijn de kozijnen, bergingen en de entree aan de buitenzijde geschilderd en is het glas vervangen door HR++ isolatieglas. Daarnaast zijn de voordeur en de balkondeur vervangen. In opdracht van aannemer Lenferink Zwolle heeft Weekamp RDC Raam en Deur Concept de 360 buitendeuren vervangen in Harderwijk.

In samenwerking met aannemer Lenferink Zwolle is er gekozen voor de voordeur Weekamp TriComfort®. Kenmerkend voor deze voordeur is de dekplaat van Medite® Tricoya® die zorgt voor een hogere vormstabiliteit en een zeer glad af te werken oppervlak. Verder beschikt de deur over een extra hoge isolatiewaarde, extreem hoge duurzaamheid en is deze standaard FSC gecertificeerd.

Speciale dekplaat
De Medite® Tricoya® toplaag (duurzaamheidsklasse 1) bestaat uit samengeperste houtvezels die zijn verduurzaamd door middel van acetyleren. Zoals dat ook bij Accoya® gebeurt. De deur bevat een nieuw ontwikkelde stabilisator: de StabiTherm®. Deze is speciaal door Weekamp Deuren ontwikkeld en getest met het oog op een optimale stabiliteit van vlakke deuren en tegelijkertijd een optimale isolatiewaarde. De stabilisator levert géén koudebrug op. Daarnaast is deze stabilisator minder gevoelig  voor vervormen als gevolg van zonnewarmte dan een geïsoleerde deur met alleen een aluminium tussenlaag. Weekamp TriComfort® deuren vallen in vormstabiliteitsklasse 2. Ze overtreffen ruimschoots de laatste normen van het Bouwbesluit. De TriComfort® deur wordt geproduceerd volgens de BRL 0803: buitendeuren en wordt geleverd met GND garantie.

Keuze uit drie deurmodellen
Voor het renovatieproject in Harderwijk is gekozen voor een 54 mm TriComfort® voordeur met een hoge isolatiewaarde die toepasbaar is binnen het energielabel A. De deur is voorgelakt in twee kleuren: de binnenzijde wit RAL 9010 en de buitenzijde in de kleur RAL 5005 (signaalblauw). De deur voldoet aan de actuele veiligheidsnormen op het gebied van inbraakveiligheid.
De bewoners van de flat aan de Hofdijkstraat hebben destijds een bewonerskeuze formulier ontvangen, zodat zij hun favoriete Weekamp voordeur konden kiezen. Er waren drie deurmodellen waaruit de bewoners konden kiezen en diverse glastypes: Blank, Byzanthijns, Kathedraal of Crepi glas.

Geruisloos renoveren
Niet alleen in Harderwijk is Weekamp RDC actief, maar in heel Nederland. Het is een actieve onderneming die zich heeft gespecialiseerd in het vervangen van ramen en deuren voor woningbouwprojecten. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen en aanbieden van full-service concepten ten behoeve van het geruisloos vervangen van op locatie ingemeten houten ramen en deuren en stelt zich ten doel een betrouwbare partner te zijn voor organisaties die belast zijn met het beheer en onderhoud van woongebouwen.
Het woord ‘geruisloos’ neemt een belangrijke plaats in en vormt de kern van de activiteiten van Weekamp RDC. Traditioneel vakmanschap, gecombineerd met moderne hedendaagse techniek zorgen voor gegarandeerde topproducten. Hoge kwaliteit is hierbij vanzelfsprekend. De onderneming biedt het totale concept aan, zodat de zorg van opdrachtgevers uit handen wordt genomen en de volledige coördinatie en uitvoering van het vervangen van ramen en deuren voor rekening van Weekamp RDC zijn.

Meer informatie: Weekamp RDC, Dedemsvaart, (0523) 625475, www.weekamprdc.nl