Bedrijf realiseert vijfde overname dit jaar

Artikel delenBoels Rental heeft in juli 2015 het Scandinavische bedrijf ToolMatic en het Belgische bedrijf RACOR overgenomen. Eerder dit jaar nam Boels al Port-o-Let (NL), Drott (AT) en Yellow Rental (NL) over.
 
Na deze overnames is Boels Rental actief in 14 Europese landen en werken er ruim 2.600 medewerkers. Boels heeft meer dan 340 vestigingen en 2.250 shop-in-shop verhuurpunten in Europese bouwmarkten.
ToolMatic is gespecialiseerd in het zogenaamde shop-in-shop verhuurconcept bij bouwmarkten. Vanuit het hoofdkantoor in Køge (Denemarken) worden ruim 250 verhuurpunten geëxploiteerd in Denemarken, Noorwegen en Zweden.
RACOR is als specialist in klimaat- en energieverhuur actief in de Benelux en Frankrijk vanuit de hoofdvestiging in het Belgische Meerhout.  RACOR blijft binnen Boels een zelfstandige business unit onder de naam: 'RACOR Power & Climate Solutions'. Pierre Boels, CEO Boels Rental: ‘De overname van RACOR past in onze strategie van migratie van generalist naar ook specialist. Met de acquisitie van Toolmatic zet Boels de eerste stap in de Scandinavische markt.’
 
Boels Rental, Sittard, (046) 750 20 25, www.boels.nl