Europees patent op zelfregelende klep

Artikel delen

De Belgische fabrikant van ventilatieroosters en ventilatiesystemen Aralco NVS, heeft een Europees patent verkregen voor de zelfregelende klep van haar ventilatieroosters. In tegenstelling tot andere fabrikanten heeft de zelfregelende klep van Aralco NVS twee scharnierpunten, zodat deze efficiënter werkt.
 
De efficiëntere werking zorgt voor een hoger comfort, voorkomt teveel ventilatie en bespaart op energie. De klep reageert automatisch op de toenemende winddruk en verkleint de toevoer van verse en meestal koude buitenlucht. Daardoor wordt het ventilatievolume niet beïnvloed door de windkracht en wordt teveel ventilatie voorkomen. Het tweede scharnierpunt in de zelfregelende klep zorgt ervoor, dat de ventilatieopening veel meer verkleind kan worden. Bijvoorbeeld in situaties bij een gewijzigde luchtdruk op de gevel, bij temperatuurverschillen, bij veranderende windsnelheden en bij veranderende windrichtingen.
De gepatenteerde EPC-klep bevindt zich in de Aralco NVS roosters MultiAir EPC, FlexAir EPC, Junior 150 EPC, MultiCoust EPC en het brandwerend rooster FireCatch EPC.
 
Aralco NVS, Waregem (B), +32 (0)56 52 80 60, www.aralco.nl