Sportclubs kunnen fors bezuinigen op energierekening

Artikel delen

Sportverenigingen die maatregelen nemen om hun energieverbruik te verminderen, kunnen rekenen op een subsidie van 30 procent van de investering. Als de vereniging eerst een energieadvies laat maken, wordt de subsidie met 500 euro verhoogd. Deze subsidie is beschikbaar voor investeringen boven de 3000 euro. Dit staat in de nieuwe subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De regeling heeft als doel energiebesparende maatregelen en duurzame energie te stimuleren bij sportaccommodaties. Voor sportverenigingen is de energierekening zo’n 10 tot 20 procent van de begroting. Hier is vaak veel winst op te behalen. De aanvragers kunnen daarom subsidie aanvragen voor tal van maatregelen zoals LED verlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers.

Informatie: www.uneto-vni.nl