Nieuwe range condenserende boilers

Artikel delen

Met het aanscherpen van de ErP-richtlijnen vanaf 2018 verwacht A.O. Smith dat de vraag naar energie-efficiënte condenserende gasboilers nog sneller zal stijgen. Met de introductie van de Innovo en de Instano biedt het bedrijf een aanvulling op de range. Voor elke situatie is er nu de ideale condenserende warmwateroplossing. Waar BFC Cyclone en Twister geschikt zijn voor middelgrote tot grote toepassingen, zijn de nieuwe Instano en Innovo toe te passen in kleinere tot middelgrote applicaties. Deze energiezuinige producten zijn allemaal voorzien van een A-Label. De Innovo-range bestaat uit negen condenserende gesloten gasboilers met een vermogen variërend van 11,3 tot 30,1 kW, bij een inhoud van 160 tot 380 liter. Afhankelijk van het toestel kan capaciteitsprofiel XL tot XXL behaald worden en varieert het ErP-rendement van 90 tot 92procent. De gehele range heeft een maximale temperatuurinstelling van 85°C en voldoet met een NOx-uitstoot kleiner dan 29 mg/kWh perfect aan de strengere Europese richtlijnen. De Instano-range bestaat uit drie doorstroomtoestellen met een vermogen van 25,5 tot 57,8kW. Dit toestel kan capaciteitsprofiel XL aan en heeft een ErP-rendement van 82 procent. De NOx-uitstoot is kleiner dan 30 mg/kWh, waarmee dit product voldoet aan de strengere richtlijn die vanaf 26 september 2018 van kracht is. 

Informatie: www.aosmithinternational.com/nl