Besparing gas

Artikel delen

Met de NIBE F135 HYBRID biedt NIBE een gasbesparende hybride systeemoplossing voor het verduurzamen van bestaande woningen (in combinatie met een HR-combiketel) en voor nieuwbouwwoningen. Het systeem omvat een ventilatielucht/water warmtepomp, een buffervat en een efficiënte warmtewisselaar. De warmtepomp, met ingebouwde ventilator, vervangt de mechanische ventilatiebox en wordt rechtstreeks aangesloten op het ventilatiesysteem van de woning. Tijdens het ventileren onttrekt de warmtepomp warmte aan de ventilatielucht voordat deze de woning verlaat. Het 100 liter grote buffervat vangt niet alleen het verschil in vermogen tussen de warmtepomp en de HR-combiketel probleemloos op, maar buffert bovendien warmte als er geen verwarmings- of warmtapwatervraag is. Zo wordt ook dán warmte uit ventilatielucht teruggewonnen en gaat er geen energie verloren.

Informatie: www.nibenl.nl