Nieuwe boorhamers in de twee-kilo-klasse

Artikel delen

Bosch vervangt de beproefde modellen GBH 2-28 DFV Professional en GBH 2-28 DV Professional met een nieuwe generatie boorhamers: de GBH 2-28 F Professional en de GBH 2-28 Professional. Deze nieuwe boorhamers bieden met 880 watt nog meer vermogen.
 
Ook de allrounder GBH 2-24 Professional wordt krachtiger: deze biedt als GBH 2-26 F Professional en GBH 2-26 Professional voortaan een vermogen van 830 watt en een grotere boordiameter van 26 millimeter in beton. Er kan telkens gekozen worden uit het model met vaste boorhouder en het model met wisselboorhouder (F), waarbij een snelspanboorhouder voor boren met ronde schacht meegeleverd wordt.
 
De GBH 2-28 F Professional en de GBH 2-28 Professional zijn als eerste boorhamers in hun vermogensklasse uitgerust met „KickBack Control“. Deze functie verhoogt bij de zwaarste boortoepassingen de controle. Wanneer het elektrische gereedschap plotseling en onvoorspelbaar rond de booras begint te draaien, bijvoorbeeld bij het kantelen van de boor in gewapend beton, schakelt de geïntegreerde sensor de motor binnen een fractie van een seconde uit. Deze procedure voorkomt een onverwachte terugslag van het gereedschap en kan zodoende het risico van verwondingen verminderen.
 
De vakman herkent aan het logo op de metalen afdekking dat zijn machines zijn uitgerust met „KickBack Control“. Ook zijn beide boorhamers uitgerust met een actieve trillingsdemping: een in het drijfwerkhuis geplaatste contraslinger werkt permanent tegen de lucht- en massakrachten uit het slagmechanisme en vermindert zo de trillingswaarden naar 11 m/s2. Het resultaat is dat er nauwkeuriger kan worden gewerkt, waarbij de gezondheid minder belast wordt en men minder snel vermoeid raakt.