Nieuwe generatie cellulair glas

Artikel delen

Foamglas presenteert met Foamglas T3+ een doorbraak in cellulair glas. Deze nieuwe variant haalt, dankzij een innovatieve technologie en jaren van onderzoek, een lambda-waarde van 0,036 W/mK – ruim 12% beter dan zijn voorganger T4+.
 
“Met deze doorbraak bieden we onze klanten de eigenschappen van cellulair glas, maar met een ongekende thermische en economische meerwaarde en dat zonder meerprijs”, zegt Frank Vanhove, Managing Director Benelux. “Alle certificaten zijn verleend, de productie draait volop”.
 
Met cellulair glas worden ook koudebruggen voorkomen, omdat er dankzij de druksterkte rechtstreeks op gebouwd kan worden. De eigenschappen blijven generaties lang behouden omdat ze ongevoelig zijn voor water(damp), krimp, schimmel, corrosie en temperatuurwisselingen. Het glas wordt toegepast in de hele bouwschil en in de meest uiteenlopende toepassingen.
 
Frank Vanhove: “Met deze innovatie krijgt het product een belangrijke bijkomende troef: dankzij de sterk verbeterde isolatiewaarde kan de plaatsing gebeuren in minder lagen of in een kleinere dikte. Dat levert winst op in tijd en kostprijs. Deze isolatieplaten bieden een antwoord op de uitdagingen van de bouwsector: een steeds betere energie-efficiëntie en een beter beheer van de totale kostprijs van een gebouw waarbij het niet alleen om de prijs van de bouw zelf gaat, maar ook om de onderhouds- en operationele kosten tijdens de hele levensduur ervan. Bovendien kunnen we nu, naast onze specialisatie in platte daken, ook verder groeien in andere delen van de gebouwschil, zoals de gevel en de binnentoepassingen.”
 
Foamglas T3+  wordt in Nederland officieel gepresenteerd tijdens de Bouwbeurs te Utrecht, standnummer 11F079
 
Foamglas
www.foamglas.nl