Slot op basis van magnetisme

Artikel delen

Een magneetslot op de deur verfraait niet alleen het interieur, het maakt een huis ook stiller en zelfs veiliger. Doordat er bij een geopende deur met een magneetslot geen dagschoot uitsteekt, kunt u daar ook niet achter blijven haken. Bovendien oogt het mooi strak. Deuren sluiten geruisloos en beschadigingen aan het kozijn worden voorkomen, dit in tegenstelling tot een standaard insteekslot. Intersteel brengt een drietal magnetische sloten op de markt om de esthetiek van deuren in de woning te vergroten.

Het slot werkt op basis van magnetisme. Bij het sluiten van de deur wordt de dagschoot door magneten uitgetrokken waardoor de deur vergrendelt. De deur wordt gewoon met de deurkruk geopend, maar wanneer hij geopend is, steekt de dagschoot niet meer uit. Dit zorgt niet alleen voor een strakke afwerking, het voorkomt ook beschadigingen aan het kozijn of dat de bewoner er onverhoopt achter blijft haken. Daarnaast zorgt een magneetslot voor het geruisloos sluiten van de deur.

De Intersteel magneetsloten zijn verkrijgbaar in drie varianten: een loopslot, een klavier dag- en nachtslot en een badkamer-/toiletslot. Bij het laatste wordt de dagschoot geblokkeerd, waardoor een nachtschoot niet nodig is. Ze worden inclusief sluitplaat en roestvast stalen voorplaat geleverd. Het magneetslot kan snel en eenvoudig gemonteerd worden. Het gebruikt namelijk dezelfde inbouw- en freesmaten als voor een standaard woningbouwslot. Wanneer de deur gesloten is, is geen sluitplaat zichtbaar. Op ieder slot zit een functionaliteitgarantie van tien jaar.

Intersteel
www.intersteel.nl