FSC® en PEFC gecertificeerd

Artikel delen

Raab Karcher heeft in 2007 een houtbeleid opgesteld waarin gedefinieerd is dat het bedrijf geen bedreigde/beschermde producten inkoopt. Al het aangekochte hout is afkomstig van een legale bron en duurzaam bosbeheer wordt gepromoot door aankoop van FSC® en PEFC gecertificeerd hout. Vanaf juli 2011 is het bedrijf gecertificeerd voor het verkopen van zowel FSC® als PEFC gecertificeerd hout- en plaatmateriaal.
 
Vol trots meldt het bedrijf dat in december 2016 alle Raab Karcher vestigingen in Nederland deze FSC® en PEFC certificering ontvangen hebben: ‘Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij ons en hiermee hebben we weer een extra belangrijke stap gezet’.
Hout en papier met FSC® en PEFC logo’s zijn bijzondere producten. De boseigenaar levert een prestatie van formaat met duurzaam bosbeheer, waarbij rekening is gehouden met diverse aspecten: behoud van biodiversiteit, bescherming van waterlopen en veiligheid van de bosarbeiders. Dit bijzondere product moet te onderscheiden zijn van niet-gecertificeerd hout. De regels daarvoor zijn vastgelegd in de Chain of Custody (CoC)-standaard. Alleen bedrijven die gecertificeerd zijn tegen die standaard kunnen (en mogen) het product verkopen met de betreffende FSC® en PEFC logo’s.
Duurzaam bosbeheer is noodzakelijk voor nu en in de toekomst. Door te kiezen voor producten als hout en papier uit duurzaam beheerd bos wordt grootschalige vernietiging van bos een halt toegeroepen. Door certificering van bos en de handelsketen wordt de herkomst van hout en houtproducten uit duurzaam beheerd bos aangetoond. Raab Karcher is er klaar voor om haar klanten verder op weg te helpen met duurzaam bouwen, om zo ook een steen bij te dragen aan een gezonde leef- en werkomgeving.